Пионири генерације икс

Изјаве.нет Ми смо последња генерација пионира и од малена смо под утицајем те пропаганде и неких лажи, али са друге стране, постојао је систем вредности. Као Титови пионири имали смо оно: поштен, истрајан, одан… цео сет порука које су садржане у речи „пионир“, имали смо емисије на телевизији која је тада била другачија него сада, из културе и образовања. Која је разлика између тадашње и садашње државе? Тада је постојала држава. Неко се у тој држави, каква год она била, бавио и културом и образовањем и васпитањем. А пошто ово није држава него протекторат, ми живимо у стању општег хаоса где је све дозвољено и све се мери кроз новац.

Феђа Димовић, члан групе „Београдски синдикат“, „Спутњик“/„srbin.info“

55.000 грађана су сами донели своје здравствене картоне

Мирослав Чучковић То су потенцијални здравствени картони које они [компанија „Меи Та“] могу анализирати, ако им људи донесу и желе да се запосле. Није нико њима однео 55.000 картона да они то гледају, нити то има ико право без сагласности тих људи. Они су имали могућност да на основу те анализе донесу одлуку кога ће запослити, а кога не.

Мирослав Чучковић, председник градске општине Обреновац, надовезујући се на своје изјаве о кинеском инвеститору, N1

Старо, добро клинасто писмо

Александар Вучић Радим на плану и програму. Биће више од стотину страница које ћу лично да напишем. Онда морају да се муче да прекуцавају, зато што је мени лакше да пишем него да укуцавам директно.

Александар Вучић, премијер у техничком мандату, о новој влади, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

(Вечни) мирис Турске на Балкану

Ахмет Давутоглу Данашње отварање је важно због три ствари: осећаја савести, [...] због културне баштине и због будућности БиХ. Говорим из срца и у име 78 милиона Турака. Имате 78 милиона пријатеља. Турци су били овде, сада су овде и биће заувек.

Ахмет Давутоглу, премијер Турске, у Бањалуци у говору пред обновљеном џамијом Ферхадија која је срушена 1993, према „Блицу“