О нама

Ко су аутори сајта?

Александар Лазић је дипломирани математичар и новинар. Сајт Изјаве.нет настао је као резултат његовог сакупљања изјава политичара и јавних личности, прво у Смедеревској седмици (1999-2005), а потом и на сајту Нове српске политичке мисли (2006-2010).

Александар Гогић је професионални програмер. Сајт Изјаве.нет представља продужетак сарадње са А. Лазићем (компакт дискови "Данило Киш: Сабрана дела" и Петар Петровић Његош: "Сабрана дела", сајт посвећен П. П. Његошу www.ppnjegos.org и редизајн сајта "Нове српске политичке мисли" www.nspm.rs).

Тамара Ташић је веб дизајнер (www.bane.rs, www.ier-nezavisnost.rs, www.nasvazvona.com).

Ко одржава сајт клинички живим?

Многи. Знани и незнани. За ове "познате редакцији" кликните на Импресум.

Како је сајт замишљен?

Архива сајта састоји се из Златних речи и Речи и мисли, а ту се може наћи и Дневна доза, која је замишљена као преглед изјава које су обележиле дан. Уместо коментара изјаве стоји наш наслов, по узору на непревазиђене Greatest Shits сплитског "Ферал трибјуна".

Сваког изјављивача и све његове изјаве можете наћи у списку Аутора изјава.

Десни стубац замишљен је као "евоцирање успомена".

Посетиоци би у рад сајта били укључени преко коментарисања изјава (не постоји временски лимит за коментарисање поједине изјаве), гласања за најзначајнију изјаву недеље и преко препоручивања изјава које смо ми пропустили.

Колико изјава и аутора има на сајту?

На почетку рада сајта, 5. октобра 2010, у архиви је било 9176 изјава и 2107 различитих аутора. На крају 2012. било је 12454 изјава и 2438 аутора.

Против чега се Изјаве.нет боре?

Изјаве.нет су замишљене као лек против заборављања; у том смислу, слоган ЗАПАМТИЋЕТЕ ВИ НАС односи се како на саме изјаве тако и на политичаре који су их давали.

За шта се Изјаве.нет, онда, залажу?

Сајт Изјаве.нет залаже се за памћење дуже од минута и за што касније смркавање, за отворену размену мишљења путем коментара и истовремено поштовање слободе и достојанства оног другог.

Ко финансира Изјаве.нет?

Нико, ако рачунамо владине и невладине организације; неко, ако рачунамо да ће посетиоци подржати нашу борбу за више памћења и мање превртача.

Шта се може очекивати у будућности на сајту Изјаве.нет?

Ширење сајта планирано је преко отварања блога, форума, приступа преко мобилних мрежа (не обавезно тим редом).