Зна се ко коси, а ко шут (од)носи

Синиша Мали Ја немам коментар на то, јер то није мој посао да се тиме бавим. Градска инспекција је дала налог за уклањање комуналног нереда и сређивање те локације која и иначе припада Граду Београду. Ви заборављате да су то нелегални објекти који су тамо. [...] Што се нас тиче, [...] јесте да урадимо оно што је инспекција рекла, а то је да се уклони шут са тротоара и са те локације. И ми то радимо.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о рушењима објеката у Савамали од стране лица са фантомкама, „Инсајдер“

Кад ноћна стража маршира

Весна Ракић-Водинелић Оно што је страшно и што није смело да се догоди јесте да су рушење [у Савамали] извршили људи чија су лица била прекривена и у време када рушења није смело да буде. Ако је било извршење - судско или вансудско - оно се спроводи од 7.00 до 22.00, а после тога само са судском одлуком.

Весна Ракић-Водинелић, председница Савета Нове странке, „Инсајдер“

Инжењерска генетика

Мирослав Чучковић Од 7.000 људи који су на бироу ми смо ишли дотле да смо анализирали њихов педигре, да ли су им отац и мајка радили у „Искри“ и да ли имају овај... како се зове, тај ген, што би се рекло, електро или машинског стручњака.

Мирослав Чучковић, председник градске општине Обреновац, о градњи фабрике „Меи Та“ у Обреновцу, у интервјуу за „Инсајдер“

Обреновац на извол'те

Мирослав Чучковић Анализирали су свих 55.000 здравствених картона, зато што озбиљне компаније гледају какво је здравствено стање тог дела становништва, зато што неће да плаћају пенале због изненадних болести, инвалидитета и тако даље.

Мирослав Чучковић, председник градске општине Обреновац, о градњи фабрике „Меи Та“ у Обреновцу, у интервјуу за „Инсајдер“

Више волим турску батину, него европску шаргарепу

Реџеп Тајип Ердоган Нећемо мењати антитерористичке законе своје земље у замену за безвизни режим. Ви идите вашим путем, а ми ћемо својим.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, у поруци Европској унији, „Би-Би-Си“/„Блиц“

ЕУ је спремна на највеће жртве (само се жртве праве луде, неће ни да чују)

Мартин Шулц Европа је обећање, а то обећање није испуњено… Европа је обећање које се даје сваки дан за повећање броја радних места, услуга и раста… Генерације Европљана жртвовале су се у очекивању тог обећања, барем за своју децу. Међутим, европски руководиоци настављају да траже жртве, мање услуга, више пореза, и то због чега, да би спасили банке. Због тога постоји осећај неправде, као и Европа коју Европљани не желе као такву да виде.

Мартин Шулц, председник Европског парламента, „Бета“/„bizlife.rs

Љубавни двоугао

Ана Бекута Она [Даша] је његова бивша жена. Ја могу да разумем и то што нису разведени, али њих двоје не живе заједно већ 10 година. [...] Не пада ми на памет да му браним да се виђа с њом. Она је сама и нема никога.

Ана Бекута, естрадна певачица, о вези са Милутином Мркоњићем, „Блиц“