Дневна доза 332 29. октобар 2011.

Народни трибун

Блиц Одрицали су га се саборци, често се и сам одрицао себе, понекад је бивао у неспоразуму с временом, понекад пророчки у складу с оним што долази, јуришао на првој линији фронта понет епском снагом и емоцијама на ивици рационалности, често улудо трошио силну енергију на којој су профитирали други, а он завршавао на политичкој маргини, одлазио је и васкрсавао. [...]

Погрешио би свако ко би Вукову амбивалентну личност покушао свести на само једну димензију. Био је комуниста, па ватрени антикомуниста. Писао је против четника, прославио се као први Равногорац и баштиник лика и дела ђенерала Драже Михаиловића. Као осведочени монархиста кандидовао се за председника републике! Знао је да припрети сечом руку, а затреба ли вам заговорник најлибералнијих идеја са Запада, наћи ћете га у њему.


Блиц, портрет Вука Драшковића
blog comments powered by Disqus Правила коментарисања (прикажи)
Молимо вас да се у коментарима држите теме изјаве. Коментари регистрованих корисника (Disqus, Facebook, Twitter, Google, OpenId, Yahoo) објављују се одмах, а анонимни коментари и они који садрже линкове на друге сајтове морају бити одобрени. "Изјаве.нет" задржавају право да обришу коментаре регистрованих корисника или не објаве анонимне коментаре који садрже неумесне осврте на личност, приватан живот, увреде, претње, било какву нетрпељивост или садржај који није у складу са законом, као и оне с линковима који не представљају допринос дискусији. Коментаре писане СВИМ ВЕЛИКИМ СЛОВИМА не објављујемо или пребацујемо у сва мала слова. "Изјаве.нет" не одговарају за ставове коментатора, али уједно позивају на толеранцију и уважавање Другог и Другачијег. Молимо вас да ваши коментари не буду предуги и сматра се да сте остављањем коментара прихватили горња правила. Ако је коментар у сагласности с правилима, биће објављен онако како сте га написали (без брисања и/или дописивања речи). Модераторима се можете обратити на redakcija@izjave.net.