Ко (ни)је угасио жито?

Војислав Жанетић Ови избори мене подсећају на избор ватрогасаца за време пожара, и то лоше гашеног. Ови ватрогасци што треба да их бирамо – једни немају црево, а други немају воду.

Војислав Жанетић, креативни директор маркетиншке агенције “Мозаик“, “Утисак недеље“, ТВ Б92

Да ли лоше видим, ил' ме очи варају?

Ружа Ћирковић Сваки грађанин треба да гласа у складу са својом личном позицијом. Ако Вас неко убеђује да не видите добро – није тачно, видите. Свако са своје позиције најбоље види.

Ружа Ћирковић, економски новинар, емисија "Седмица", Радио Београд 1

Луј Витон кокарда

Војислав Жанетић Са листе шаљивих слогана за СПО је "Равна Гора с Чедом мора", а за ЛДП – "Борисе, нудимо се". То су две групе људи који су добри у препознавању – једни умеју да препознају знак Луја Витона на ташни, а други умеју да препознају кокарду на капи. То је једна заједничка лепа особина и мислим да је филм са Денијем де Витом и Арнолдом Шварценегером прошао добро управо због њихове радикалне различитости.

Војислав Жанетић, креативни директор маркетиншке агенције "Мозаик", о коалицији СПО-а и ЛДП-а, "Утисак недеље" ТВ "Б92"

Да Бодрума није било ваљало га је измислити

Александар Мандић Ми смо већ почели да радимо кампању заједно и заиста нам је лоше ишло. Борис [Tадић] још није био познат, био је релативно нов човек. И ја сам се једног дана досетио да мора да призна "Аферу Бодрум" [...] и да је то адут који може да нас одмах доведе у победничку ситуацију. [...] Он је дуго шетао по соби и на крају је пристао. Затим смо режирали како то да изведемо. Били смо код Неде [Арнерић] и она је била затечена. [...] То је било први пут у нашој политици, да ја знам, да неко каже: "Јесте, погрешили смо!"

Александар Мандић, редитељ и аутор медијске кампање ДС-а на парламентарним изборима 2003, "Утисак недеље" ТВ "Б92"

Упрегнути породице у предузећа

Борис Тадић Грађани треба да оснивају породична предузећа и преузимају одговорност за своју егзистенцију. Треба упрегнути један функционални систем који треба да дâ резултат. Када породична предузећа настају тог тренутка и држава је растерећенија.

Борис Тадић, председник Србије, током посете породичној винарији "Селекта" у селу Гудурица код Вршца, "Танјуг"

Кандидат за краљевог председника

Матија Бећковић Још 2004. године изјавио сам да ћу се за председника Србије кандидовати кад будем млађи. Сада бих могао додати да ћу то учинити када будем још млађи, под условом да избори буду расписани и, разуме се, да их распише краљ.

Матија Бећковић, академик, демантујући да ће бити кандидат СНС-а за председника Србије, "Бета"