Поган лек на љуте ране

Патријарх Иринеј Војна конференција НАТО која се одржава у Београду је неприхватљива. Прихватити нешто што нам је до јуче био један љути непријатељ, који нам је оставио тешке ране, народу, нашој економији. Ако се то може лечити и залечити, то је добро, али не знам да ли је тај лек поган за наше ране.

Патријарх Иринеј, у Куршумлији, "Блиц"

Пирот, Тексас

Зоран Петровић Пироћанац Апсолутно мислим да је, што би рекли сељаци у Тексасу, obsolete.

Зоран Петровић Пироћанац, новинар и научни сарадник Института за политичке студије, о извињењу Управног одбора РТС-а, "Дебата" ТВ "Б92"

Сви смо браћа (али само неки гину)

Стефан Абријел Нема другоразредног доприноса у операцијама и сви смо ми браћа по оружју.

Стефан Абријел, генерал, врховни командант НАТО Савезничке команде за трансформацију, отварајући војну конференцију у Београду, РТС

Чија је НАТО конференција

Петар Петковић Ако је НАТО организатор конференције у Београду, ако НАТО шаље позивнице учесницима скупа, ако НАТО одређује тему конференције – јасно је да је НАТО домаћин конференције у Србији.

Петар Петковић, портпарол ДСС-а, о "војној конференцији" у организацији Савезничке команде НАТО-а за трансформацију која се одржава у Београду, РТС

Пренатална дијагностика

Чедомир Јовановић На политичкој сцени Србије формира се нова коалиција Бориса Тадића и Томислава Николића, односно ДС-а и СНС-а. Таква коалиција неприхватљива и за Србију и за свет. То што се Николић "пресвукао" није довољно да било кога увери у промене већ је дијагноза стања друштва.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на трибини у Чачку, "Бета"

Или јеси или ниси (и поједен си)

Ивица Дачић Зато, сада када сам у арени, морам да победим или ће ме лавови појести. А после избора, видећемо.

Ивица Дачић, министар полиције и председник СПС-а, "Прес"

Скидање до голог кукуруза

Предраг Аздејковић Проблем са нашим политичарима је што нимало нису згодни! И да их скинеш, од стомака ништа не можеш да видиш. Али, ако морам већ да бирам, онда Оливер Дулић, јер сам чуо гласине да има "велики клип кукуруза", па да проверим гласине.

Предраг Аздејковић, председник Геј лезбијског инфо центра, на питање ког би политичара волео да скине, "Ало!"

Било је и биће академика (али оваквих неће)

Муамер Зукорлић Академије наука и умјетности нису масовне организације и ја могу разумјети незадовољство појединаца што се не налазе у реду одабраних интелектуалаца који су, заиста, добили хисторијску и непоновљиву част да буду утемељивачи. Дакле, било је академика, биће академика, али више никада неће бити утемељивача Бошњачке академије наука. Тако да је мени по том основу логична њихова реакција и заиста јесте разлог незадовољства оправдан, субјективно гледано што је неко себе видио ту, а није ту.

Муамер Зукорлић, муфтија и председник Иницијативног одбора Бошњачке академије наука и уметности, на оптужбе о нелегимности оснивања које долазе и из Сарајева, "Слободна Европа"