Почасни отац

Мића Јовановић Други почасни докторат за 15 година постојања Универзитета "Мегатренд" добио је мој отац, Божен Јовановић, који је 1985. отишао у пензију као председник тадашње, велике, Савезне привредне коморе – за целокупна животна нека достигнућа.

Мића Јовановић, ректор Универзитета "Мегатренд", према "Утиску недеље"

Збор невладине гарде

Соња Бисерко Знате што, то су све информације које долазе из одређених центара и зато никад нисам желела одговарати на та питања. Ја сам грађанка Србије и не желим да ме дефинишу по етничкој припадности.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког комитета за људска права у Србији, на питање да неки њен рад "приписују томе што долазите из мијешаног брака односно томе што вам је мајка Хрватица, чак да је ваш брат погинуо као припадник Збора народне гарде", загребачки "Национал"

Потпредседници појма немају

Драган Тодоровић То је била одлука градског одбора и донета је у време када сам ја био у Москви. Лично сам против те одлуке и никада се нећу сложити са њом јер мислим да је штетна за СРС. Чекам да видим те резултате који су наведени као разлог за улазак у управне одборе.

Драган Тодоровић, потпредседник и шеф посланичког клуба СРС-а, о уласку радикала у управне одборе београдских јавних предузећа са ДС-ом, "Данас"

Има горих ствари и од цунамија

Танјуг Три жене су повређене, од којих једна теже, приликом поделе садница јапанске трешње на скупу подршке на Тргу републике "Београд за Јапан". У стампеду који је настао најозбиљније повреде задобила је Београђанка стара 40 година, која је у Ургентни центар превезена у бесвесном стању.

Танјуг, о гужви приликом дељења садница чија је цена око 150 динара

Франкештајнови буразери

Млађан Динкић Демократска странка је направила Српску напредну странку, нису они сами себе направили – демократе су их направили, верујући да ће на тај начин поделити радикале на два подједнако јака дела. Међутим, овај део је нарастао и пулен који су мислили да контролишу је нарастао у џина. Таква врста политичког инжењеринга је, по мени, штетна.

Млађан Динкић, председник Г17/УРС, "Утисак недеље"

Видети по убиству

Весна Радусиновић Аркан је звао Миломира Марића у редакцију и одбројавао му дане због текста који је написао. Тих дана је Марић био у Клубу књижевника, и када је Аркан са Цецом ушао – Марић је пришао и рекао "Ево мог убице"! Ја сам покушала да му објасним шта је урадио, да ли је то храброст, лудост...

Весна Радусиновић, списатељица, блиска рођака Жељка Ражнатовића Аркана и животна сапутница новинара Миломира Марића, "Откопчано" ТВ "Авала"