Европски рекет(аш)

Јелко Кацин Питам се како је Србија могла да освоји Дејвис куп у тенису, на чему јој искрено честитам, а не може да пронађе Ратка Младића и Горана Хаџића. То не иде једно с другим.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, "Политика"

Српски дисидент(и)

Изјаве.нет Председник је из дисидентске породице.

кабинет Бориса Тадића, о неодласку српског представника на доделу Нобелове награде за мир кинеском дисиденту, "Блиц"

Европски дисиденти

Вук Јеремић Ја очекујем да ово [неодлазак српског представника на доделу Нобелове награде за мир кинеском дисиденту] неће нанети фаталан ударац нашој европској будућности. Заиста би било застрашујуће уколико би овакав потез земље, која се налази у овако тешкој ситуацији као што се ми налазимо, довео до прекида европских интеграција. Ово није одлука која нас на било који начин радује.

Вук Јеремић, министар спољних послова, ТВ "Б92"

Заоставштина живог министра (принципијелно за независно Косово)

Соња Бисерко Ово није први пут да Србија доноси одлуку која је супротна сопственом интересу. Овакав потез је заоставштина Вука Јеремића, који је у претходном периоду стварао тајне коалиције. Србија је у разним непринципијелним коалицијама већ годинама, од када је водила кампању са несврстаним и другим земљама око независности Косова, односно непризнавања. Наравно да је за ту услугу морала нешто и да обећа.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права у Србији, о одлуци да представник Србије не присуствује додели Нобелове награде за мир кинеском дисиденту, "Б92"

Катаклизма американизма

ЛДП Игнорисање Нобелове награде за мир је политичко и морално посрнуће спољне политике Србије.

ЛДП, у саопштењу, "Бета"

Нобелова награда за (амерички) немир

Бета Незванични извор из Кремља неочекивано је предложио невладиним организацијама да размисле о идеји да Џулијана Асанжа предложе за Нобелову награду за мир, али је други извор потом објаснио да је реч о шали око дуплих стандарда.

Бета, о оснивачу сајту "Викиликс" и додели Нобелове награде за мир кинеском дисиденту

Вишак искуства (са Ахтисаријем)

Веи Ђингхуа Додељивање Нобелове награде за мир кинеском дисиденту нема везе са миром, и ви ту имате искуства: када је пре две године Марти Ахтисари добио Нобелову награду, ни то није имало везе са људским правима. На вама је да процените – мислимо да српски народ најбоље зна да ли Нобелова награда за мир има везе са миром.

Веи Ђингхуа, амбасадор Кине у Србији, РТС

Финалисти са (одличног) 43. места

Жарко Обрадовић Направљен је помак, али имамо још много да радимо. Спортски речено – сада смо у четвртфиналу. Задовољан сам постигнутим резултатима јер смо бољи него 2006. године. Надам се да ћемо на наредном тестирању остварити боље резултате.

Жарко Обрадовић, министар просвете, о резултатима PISA теста по којима су наши ученици заузели 43. место од 74 државе, "Прес"