Монт(гомер)и је гори и од Коштунице?

Ненад Милић Волели би[смо] да Монтгомери одговори каква је његова улога у свему томе. Шта је радио, какви су његови договори били са кабинетом Војислава Коштунице, да ли је он лично или непосредно имао контакте са Земунским кланом, да ли је Улемек - као што је имао поверење у Коштуницу па се предао - имао поверење и у Монтгомерија па му се обратио писмом?

Ненад Милић, заменик председника ЛДП-а и заменик министра полиције у Ђинђићевој Влади, реагујући на интервју бившег америчког амбасадора Вилијама Монтгомерија, "Б92"

Охрабривање храброг

Вилијам Монтгомери Али очигледно је постојао однос између Легије, Ђинђића, Чедомира Јовановића и Земунског клана. Не знам све детаље тог односа, верујем да то нико не зна осим Чеде и Легије (они су преживели), али то може евентуално да пружи неко разјашњење како би се разумела историја тог времена и позадина догађаја који су довели до Ђинђићевог убиства. Мени је жао што то није разјашњено, зашто то Чедомир Јовановић није разјаснио. Такође ми је жао што не постоји воља ниједне српске владе или медија да охрабре Чедомира Јовановића да више говори о томе.

Вилијам Монтгомери, бивши амерички амбасадор, "Сведок" РТС-а

Може нам се да морамо

Диана Драгутиновић Буџет је показао да је време да штедимо колико можемо и трошимо колико морамо.

Диана Драгутиновић, министар финансија, о ребалансу буџета којим је предвиђен дефицит од 120 милијарди динара, 13 милијарди више него што је било првобитно предвиђено, РТС

Прескупе бесплатне акције

Млађан Динкић Не желим да се опечем прогнозом укупне вредности [бесплатних акција]. Лоше сам прошао с претпоставкама датим пре опште економске кризе, коју нисам могао ни да наслутим. Што се нових акција тиче, после НИС-ових, сигурно је да ће грађани током 2011. године добити хартије од вредности свих преосталих јавних предузећа, сем од ЕПС-а.

Млађан Динкић, министар економије и регионалног развоја, "Мађар со"

Испуњавање необећања

Александар Баљак

* Истина је да сам вам пре избора обећао бољи живот, али нисам ја Нострадамус па да све погодим.

* Рат нисмо могли одмах да прекинемо због раније преузетих обавеза.

* На испраћају Срба из Крајине, Хрвати нису скандирали: Дођите нам опет!, па се стекао утисак да нема услова за повратак.

* Знамо и сами да је неопростиво бити Србин, али рачунамо на бескрајну толеранцију цивилизованог света.

* Србија је сувише крупан залогај за Европску унију. Неће моћи да уђе цела!

* Кад сам чуо ко је све сумњив, дошло ми је да се и сам пријавим.



Александар Баљак, афористичар, "Политика"