Црногорски драговољци били су из Србије

Игор Жувела Сигуран сам да је Србија најодговорнија за напад на Дубровник.

Игор Жувела, председник Удруге драговољаца домовинског рата града Дубровника, у Подгорици, "Дојче веле"

Лоша страна добрих вести

Соња Бисерко Отежавајућа околност је што је за геноцид у БиХ оптужена само Република Српска а не и налогодавац и идејни творац геноцидне политике, Србија.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког комитета у Србији и почасна грађанка Сарајева, "Е-новине"

Дефашизација као десрбизација

Изјаве.нет У питању су, дакле, несумњиво фашистичке организације. Доказивати то на примеру "Образа", "Наших" и "СНП 1389" било би сувишно: ово не само да је очигледно, него ће се тиме ускоро позабавити и Уставни суд Србије, па да му се овде не мешамо у посао. Занимљивије је и значајније указати на чињеницу да су и "Двери српске" [...] такође несумњиво фашистичка организација.

Растислав Динић, у тексту "Звери српске", "Пешчаник"

Чари живота са жигом

Ивица Дачић Наши грађани и грађани других земаља који у чипу пасоша имају отисак прста пролазиће кроз капију тако што ће ставити пасош на одговарајуће место и оставити отисак прста. Уколико се отисак прста поклапа са оним у пасошу капија се отвара, а уколико не, грађанин се затвара.

Ивица Дачић, министар полиције, о "пробној електронској капији на аеродрому Никола Тесла", "Танјуг"

Мисионарска неинтелигенција

Биљана Србљановић Све је то обично култур-расистичко пренемагање људи који једино што умеју је – да се подсмевају из ћошка. А ругање је бескорисна и инфериорна активност. Ова жена [Јелена Карлеуша] је нешто направила, искористила утицај који има код популације хостилне или у најбољем случају неосетљиве на ЛГБТ проблеме и солидарно стала уз угрожену мањину. А да јој се то, притом, уопште не исплати.

Биљана Србљановић, драмски писац, о колумнисткињи Јелени Карлеуши, "Пешчаник"

Ако имаш херца, купи јој бунду од нерца

Јелена Карлеуша Зашто Чеда [Јовановић]?! Зато што има херца, зато што има став, зато што би на његовом месту свако одустао, зато што ме уважио и позвао. Мене, "глупу певаљку" са ставом. Е, зато сам била [на трибини ЛДП-а], и не, нисам члан његове партије. Имам своју партију, а њени чланови су они који су ме без предрасуда скапирали на прави начин.

Јелена Карлеуша, естрадна уметница и свежа колумнисткиња, "Курир"

Диви се дивим до имбецилности

Чедомир Јовановић То што се мени свиђа Јелена Карлеуша не значи да треба да убијемо Секу Алексић.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на трибини којој је присуствовала "дива" Јелена Карелуша, "Курир"