Најмудрија српска нећелава глава

Теофил Панчић Грађанка Карлеуша је о суштини беде и лицемерја "здравих традиционалних Србаља" око Поворке поноса у својој колумни (!) рекла све оно што је требало да кажемо ми којима је то посао, али нисмо знали, хтели или смели да то изложимо тако јасно и без фемкања. [...] За здраву памет, личну и грађанску кураж и ауторски креативни безобразлук, грађанка Карлеуша Јелена заслужује више респекта него што сам уопште у стању да искажем.

Теофил Панчић, колумниста, у тексту "Ни ћелава ни блесава", "Време"

Безгранична љубав и ограничена мржња

Иван Богданов Волим своју земљу, служио сам и војску, а немам ништа против Италије. Имам против ове наше репрезентације.

Иван Богданов, коловођа нереда који су довели до прекида утакмице Италија–Србија, "Блиц"

Сладак живот и целодневно млеко

Слободан Милосављевић Негде је могуће и током целог дана наћи млеко.

Слободан Милосављевић, министар трговине и услуга из ДС-а, "Танјуг"

Лепо васпитана казнена експедиција

Изјаве.нет

Томислав Николић (СНС): Власт овом декларацијом није никога одвратила од покушаја да нас поново бомбардује, да опет крене у рат против нас, а требало је да такве упути да би за то били сурово кажњени.

Нада Колунџија (ЗЕС): Речи "да ће бити сурово кажњен", не изненађују од оних који су претили зарђалим кашикама, па обукли европско одело и мисле да је то довољно.

Николић: И кад вас победимо на изборима, моја идеологија ће бити да ће онај ко нападне Србију бити сурово кажњен.

Колунџија: Српски народ је такву идеологију платио стотинама жртава, док сте се ви лепо сместили у нови стан.

Николић: Проблем сваког лепо васпитаног мушкарца је што не зна шта да одговори безобразној жени, нећу више да разговарам са вама.



Томислав Николић и Нада Колунџија, током скупштинске расправе о Декларацији о осуди злочина над Србима и грађанима Србије, "Политика"