Дочекуша и сачекуша

Ана Брнабић Наши су грађани сада могли да виде да су непожељни у Црној Гори, јер ми нисмо лагали да људи умиру од грипа, а не од коронавируса. [...] Нећемо спречавати црногорским грађанима да уђу у Србију, али хоћемо криминалцима и мафијашким клановима из Црне Горе. У борби против криминалаца нећемо имати милости.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, о одлуци Подгорице да не отвори границе и према Србији без тестирања на коронавирус, „Танјуг“

Антитуристички водич

Ивица Дачић Ако грађани Србије могу слободно у Мађарску, Грчку, Бугарску, зашто не би могли и у Црну Гору? Заиста смешно и показује до ког је нивоа дошла државна политика Црне Горе. Они повлаче потезе који су на сопствену штету и који су поразни за њихове грађане. А које ће онда туристе имати? Црногорска власт је тиме послала и поруку где треба да иду наши грађани као туристи и где да оставе своје паре.

Ивица Дачић, министар спољних послова, о одлуци Подгорице да не отвори границе и према Србији без тестирања на коронавирус, „Блиц“

Униформно фантастично

Ана Брнабић Грађани су скоро униформно пријавили за помоћ од 100 евра, с обзиром на број који је то учинио, што показује да је то фантастична мера.

Ана Брнабић, премијерка Србије, „Бета“