Јужна Осетија се брани на (северном) Косову

Владимир Путин Ако сте признали тамо [Косово], признајте тада независност Абхазије и Јужне Осетије. Никакве разлике нема, то је измишљена разлика.

Владимир Путин, председник Владе Русије, за немачку телевизију "ARD", 30. август 2008, "Б92"

Јужна Осетија се брани на (северном) Косову

Димитриј Рупел Међународно признање Косова као разлог за сличне захтеве других народа је глупа и погрешна теза.

Димитриј Рупел, министар иностраних послова Словеније, 30. август 2008, "Б92"

Услужно признање

Кевин Лајн Разумемо да је питање Косова врло осетљиво за Црну Гору и за односе са Београдом и Приштином, али верујемо и да је сада право време за Црну Гору да призна Косово.

Кевин Лајн, aмбасадор Велике Британије у Подгорици, за "Побједу", 30. август 2008, "Бета"

Специјално (пре)васпитање

Славица Ђукић-Дејановић У најгорем случају, уколико дође до потпуне блокаде парламента, позваћу све политичке субјекте да се договоримо како даље, али удаљавања са седнице неће бити. Користићу све друге могућности, као што су упозорења, опомене и искључивање са седнице. Јер, пауза и прекид су бољи методи од физичког удаљавања посланика са седнице. Мислим да је такав начин опхођења превазиђен и не даје резултате јер посланици не учествују у раду.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине, 30. август 2008, "Блиц"

Специјално (пре)васпитање

Томислав Николић Када су Милошевић, Мићићева и Маршићанин могли да ме туку и избацују из сале, вероватно то може и Дејановићева. Има нас 82. Покушаћу да останем последњи кога ће да избаце из Скупштине. [А онда] ћемо довести народ испред Скупштине, а онда је питање хоће ли уопште бити седнице.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 30. август 2008, "Вечерње новости"

Мале расправе међу партијским (не)пријатељима

Урош Шуваковић Озбиљне политичке странке не треба да се баве коментарисањем изјава политичких комараца. Шта народ мисли о Вуку Драшковићу, потврђују протекли избори, на којима није смео да се самостално појави, већ се као пијавица шлепао на политичком телу Бориса Тадића и ДС. Прву своју књигу 'Ја малограђанин' посветио је Титу. Он говори о Туцовићу, а главом без обзира је побегао од одбране српских националних интереса, гурајући своје најближе сараднике у сигурну смрт. Срамота је да један партијски апартчић и шеф кабинета Мике Шпиљка тако говори.

Урош Шуваковић, социјалиста, 30. август 2008, "Курир"

Мале расправе међу партијским (не)пријатељима

Милорад Мирчић Драшковић је увек у интелектуалном и физичком расколу: он је једном ногом код Данице, а другом код Бориса Тадића. Његов политички дијапазон је врло шаренолик, од крајње деснице до крајње левице. Некада је био опозициони политичар по вољи Америке, а сада је по вољи Мире Марковић.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, 30. август 2008, "Курир"

Ко убија, тај и лаже!

Томислав Николић За све сузавце и димне бомбе које су бацали на нас оне ноћи одобрење даје директор полиције уз сагласност министра. Дачић је започео министровање убиством човека и тражићемо његову одговорност.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 30. август 2008, "Вечерње новости"

Политички максимум

Жарко Обрадовић Нека се обрате Покрету за заштиту потрошача.

Жарко Обрадовић, министар просвете из СПС-а, "савет родитељима који су платили уџбенике који су накнадно остали без дозволе", 30. август 2008, "Блиц"

Политички максимум

Велимир Илић Мислим да не треба прописивати било шта, мислим да је то ван сваке памети. Ја сам за то да се успостави права демократија, да свако има право да каже шта мисли, а не нешто што нас води ка диктатури, да нам се намеће нешто што као постоји на Западу. Народ је тај који треба да процени и ко је уопште меродаван да доноси такве кодексе. То није радио ни Милошевић.

Велимир Илић, председник НС-а, о кодексу о понашању државних функционера, 30. август 2008, "Данас"

Предајом до бољег живота

Драган Шутановац За Младића и Хаџића, као и за њихове породице и грађане Србије, било би најбоље да се добровољно предају. Нисам убеђен да живе у благостању и да живе без проблема, мислим да је боље да се предају.

Драган Шутановац, министар одбране из ДС-а, 29. август 2008, "Б92"

Јужна Осетија се брани на (северном) Косову

Изјаве.нет Русија, по признању Јужне Осетије и Абхазије, можда исто тако учини и са Косовом, ништа не могу да искључим.

Константин Косачов, председник спољнополитичког одбора руске Думе, 28. август 2008, "BBC"

Јужна Осетија се брани на (северном) Косову

Изјаве.нет Ја не видим паралеле. Косово и Јужна Осетија су два веома различита случаја.

Роберт Вуд, заменик портпарола америчког Стејт департмента, 28. август 2008, "Б92"

Јужна Осетија се брани на (северном) Косову

Изјаве.нет Многобројни историјски, научни и правни аргументи сведоче да је Косово јединствен случај и да не може да послужи као модел за решавање других конфликата. Одбијањем да призна независност Косова, а чинећи супротно у случају Јужне Осетије и Абхазије, Москва наноси штету напорима међународне заједнице да пронађе праведно, реално и стабилно решење за сукобе.

Министарствo иностраних послова Албаније, у саопштењу, 28. август 2008, "Б92"

Слободане ти си комуниста, воледох те к'о Исуса Христа

Милутин Мркоњић Посебно истичем председника Бориса Тадића, који је на челу тима људи који воде Национални савет за инфраструктуру. То ми гарантује да ће ови пројекти бити реализовани и због тога сам се овога и прихватио, неки други интерес немам у 66. години живота.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру из СПС-а, 28. август 2008, "Време"

Пијачним рачуном до проевропске владе

Андреја Младеновић Ово је једна невероватна влада, у којој су заједно Угљанин и СПО, ДС и СПС, у којој, на пример, мађарска коалиција није ушла у извршну власт већ са своја три посланика од којих зависи влада, практично дају мањинску подршку... Плус ту је Чеда, кога Тадић чува као кеца у рукаву и који једва чека да ускочи у власт. Ово је Мантерова влада и његов је циљ да садашња влада направи потпуни заокрет од државне политике коју је Србија водила до сада.

Андреја Младеновић, порптарол ДСС-а, 28. август 2008, "НИН"

Мале расправе међу партијским (не)пријатељима

Вук Драшковић ДС још није профилисан као левица, иако се тако представља, а СПС је миљама удаљен од историјске српске левице Туцовића, Марковића, Мишовића или Топаловића. Везан за Милошевића, СПС ће нестати. Одвезан од Милошевића, има шансу за бај-пас... По Србију је опасно одржавати у животу левицу која је дошла из сибирских гулага, на тенковима Црвене армије.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 28. август 2008, "Прес"

Мале расправе међу партијским (не)пријатељима

Вук Драшковић Почетком 90-их био сам председник СПО-а, а Војислав Шешељ потпредседник. Сукоб је избио око тога где се брани Србија. Мањинско радикално крило СПО-а иступило је с тезом да се Србија брани у Книну. Већинско крило одговорило је да се Книн брани у Србији. Дошло је до раскола и цела последња деценија 20. века протиче у сукобу те две идеје.

Вук Драшковић, председник СПО-а, 28. август 2008, "Прес"

Показна вежба "Причест у Пентагону"

Артемије Они су ишли да причесте Његову светост. Не верујем да су га известили о догађајима у Дечанима, а ако и јесу, уверен сам да их он ништа није разумео.

Артемије, владика рашко-призренски, о посети патријарху Павлу митрополита Амфилохија и епископа Теодосија, 28. август 2008, према "НИН"-у

Показна вежба "Причест у Пентагону"

НИН Некако сличан 'рецепт' митрополит Амфилохије употребио је и 1997. године, у време велике политичке битке у Црној Гори, када се одлучивало да ли ће победити струја тадашњег председника Момира Булатовића или тадашњег премијера Мила Ђукановића. Митрополит је код патријарха повео Мила Ђукановића, а Булатовићу, и поред молби, није омогућена посета Патријаршијском двору.

НИН, након одлуке епископа Артемија да разреши викарног епископа Теодосија, 28. август 2008

Показна вежба "Причест у Пентагону"

Време Ми сложно изјављујемо да дајемо подршку и изражавамо пуно поверење игуману нашег манастира викарном епископу Теодосију и управи манастира. Посебно смо огорчени чињеницом да је главни покретач разбијања нашег братства протосинђел Симеон Виловски, који је мимо свих црквених правила са гордошћу дошао у манастир да присилно смени нашег игумана. Жао нам је што смо приликом Вашег доласка у манастир пс. Симеона морали физички да удаљимо...

Време, саопштење братије манастира Високи Дечани, чији је игуман Теодосије, 28. август 2008

Услужно признање

Светозар Маровић Постоје притисци на званичну Подгорицу да се што пре изјасни о статусу Косова. Црна Гора не може питање Косова претпоставити европским интеграцијама.

Светозар Маровић, потпредседник ДПС-а Црне Горе, 27. август 2008, "Ало!"

Услужно признање

Андрија Мандић Нисам ни сумњао да ће ова власт признати Косово јер мора да испуњава налоге из иностранства. Осим тога, власт у Приштини најбољи је партнер ДПС-а. Они су им помогли да лажирањем резултата референдума добију независну Црну Гору и сад морају да им узврате услугу.

Андрија Мандић, председник Српске народне странке Црне Горе, 27. август 2008, "Ало!"

Слободане ти си комуниста, воледох те к'о Исуса Христа

Милутин Мркоњић Борис Тадић боље од Слободана Милошевића разуме важност изградње Коридора 10. Тадићу није тешко ни да дође на градилиште, за разлику од мог друга Милошевића, који то није желео да ради. Слободан Милошевић је био мој пријатељ и мој најбољи друг, али и поред тога што је био упознат са предностима које изградња аутопута може да нам донесе, то није урадио.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру из СПС-а, 27. август 2008, "Правда"

Ко убија, тај и лаже!

Александар Вучић Казао сам му [Александру Антићу из СПС-а Београда] да пренесе свом Ивици да ћу се до последњег даха борити против њих, зато што су лажови.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, 27. август 2008, "Политика"

Како је пропао Ахтисари

Јелко Кацин Ми у Европској унији смо једноставно одлучили да Косову треба помоћи на све могуће начине. Пошто није прошао Ахтисаријев план морали смо припремити план Б. [...] Ми каснимо већ годину и по дана ради српске политике, ми смо пристали на те преговоре који су трајали пола године, до краја прошле године. Еулекс би већ не само морао бити доле, него би морао показати конкретне резултате. [То није неуспех политике Европске уније], ја мислим да је то пре свега неуспех политике Србије у одбрани права Срба на Косову.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију, 26. август 2008, "Полиграф" ТВ "Б92"

Мајстор доброг расположења (и судија да живне!)

Соња Караџић И пре него што је постао др Дабић, у Радовановом присуству бебе су престајале да плачу, мачке да гребу, а цвеће да вене! На психијатрији, у собама у којима је Караџић радио, дешавало се да скоро увело цвеће одједном 'живне'.

Соња Караџић, ћерка Радована Караџића, 26. август 2008, "Газета"

Где су, шта раде...

Слободан Вуксановић Председник Коштуница не иде на модне ревије, па га због тога вероватно неки не виђају у јавности, а зато га и пре времена шаљу у пензију.

Слободан Вуксановић, шеф Информативне службе ДСС-а, 26. август 2008, "Вечерње новости"

Пијачним рачуном до проевропске владе

Сузана Грубјешић Вероватно је постао много паметнији, бољи и лепши после те изјаве.

Сузана Грубјешић, шеф посланичког клуба Г17 плус у Скупштини Србије, о изјави Чедомира Јовановића да су "Г17 плус маргиналци", 26. август 2008, "Вечерње новости"

Показна вежба "Причест у Пентагону"

Епархија рашко-призренска Јадни су покушаји да се дискредитује личност владике Артемија, али усаглашеност тих покушаја јасно говори о организованој акцији координисаној из једног центра. Владика мора по директиви Пентагона бити уклоњен, јер је једини који директно стоји на путу коначне отимачине наше територије и стварања мафијашко-бандитске творевине велике Албаније.

Епархија рашко-призренска, након одлуке епископа Артемија да разреши викарног епископа Теодосија, 26. август 2008, "Бета"

Где су, шта раде...

Ненад Прокић Онај ко очекује од ЛДП-а да заувек буде неки пркосни, додуше и веома храбри Калимеро, мало се прерачунао. Али, то не значи да гвоздена метла не ради, као што је и нетачно да никог није до сада почистила. Коштуница је почишћен са власти, као и његов сателит, већи од саме планете – Српска радикална странка.

Ненад Прокић, функционер ЛДП-а, 25. август 2008, "E novine"

Пијачним рачуном до проевропске владе

Бојан Пајтић Грађани су показали да су веома одговорни и да су добри математичари. Схватили су да без социјалиста није било могуће формирати проевропску владу.

Бојан Пајтић, председник Извршног већа Војводине и потпредседник ДС-а, 25. август 2008, "Вечерње новости"

Јужна Осетија се брани на (северном) Косову

Рада Трајковић Били смо на прагу рата на северу Косова када смо освајали железнице, судове... Да је Коштуница контролисао и војску у том тренутку, ми бисмо сада гледали Јужну Осетију на Косову.

Рада Трајковић, потпредседница српског Националног већа на КиМ, 24. август 2008, "Блиц"

Политички максимум

Слободан Јоловић Па, схватате ли да је 300 хиљада људи угрожено због 100 килограма рибе и 50 килограма жаба? Нека се биолошки минимум који износи 200 литара у секунди на реци Рзав подели по принципу – пола народу, пола жабама и проблем је решен. [...] Шта ће нам очувана средина ако у тој средини не буде народа?

Слободан Јоловић, председник општине Лучани, о несташици воде, 23. август 2008, "Глас јавности"

Политички максимум

Иван Ћурковић Зашто би од мене и људи из Олимпијског комитета требало тражити да поднесемо оставке. Због лоших резултата? [...] Свако има свој део одговорности, али Олимпијски комитет Србије не може да буде одговоран за то што је неко лоше играо.

Иван Ћурковић, председник Олимпијског комитета Србије, 23. август 2008, "Прес"