Неки стари клинци

Ивица Дачић Ми треба да имамо чисте односе и рачуне, да не причамо о томе шта ће да буде за 30 година. То је као када бисте деци обећавали, а стално им обећавамо, кад порастеш добићеш то и то. Нама на Западном Балкану не може то више да се прича, ми смо порасли. Не да смо порасли, него ћемо ускоро и да одумремо чекајући на ЕУ.

Ивица Дачић, министар спољних послова, на Форуму на Бледу, „Блиц“

За празним (шведским) столом

Ивица Дачић Сада отворено питам, шта то ЕУ има да понуди? На пример, Северна Македонија и Грчка су постигле договор и шта ће да добију? Заједничко председавање са Бугарском Берлинским процесом. Честитам им на томе, то је велики резултат. Шта ће да добију Београд и Приштина ако постигну компромис?

Ивица Дачић, министар спољних послова, на Форуму на Бледу, „Блиц“

Нисам вам ја Вучић

Ивица Дачић Очекујем [од ЕУ] да нас више не лажу. И да нам лепо кажу, нема уласка у ЕУ или има.

Ивица Дачић, министар спољних послова, на Форуму на Бледу, „Блиц“

(Западно)балканска браћа

Ивица Дачић Какви год да смо, ми смо браћа, и сигурно да ми је свако од ових који седе овде дражи него неко из Финске, Литваније или не знам одакле. А вама? Је л' смо ми драги, или су вам дражи неки други? Када сам стигао у Словенију, рекли су ми да су кремшните главне овде на Бледу.

Ивица Дачић, министар спољних послова, на панелу о европској перспективи Западног Балкана, на Форуму на Бледу, „Блиц“

Чувај се (наших) модератора и кад дарове носе

Ивица Дачић Шта си се на мене наврзао? Није увек добро имати свог човека за модератора.

Ивица Дачић, министар спољних послова, на питање Горана Свилановића „да ли би подржао визну либерализацију за Косово“, на панелу на Форуму на Бледу, „Блиц“

И преводиоци имају душу

Ивица Дачић Ја то говорим за оне што разумеју наш језик, ови што не разумеју - није важно. То за њих ништа није битно.

Ивица Дачић, министар спољних послова, пошто је упозорен да је оставио недовољно времена преводиоцу, на Форуму на Бледу, „Блиц“

Регионална, а наша

Ивица Дачић Очекујем много од његове жене, која је наша. Не знам да ли је из Србије, али јесте из региона, а код нас се каже „одакле ти је жена, одатле си ти“. А и ви Словенци имате директну везу до председника САД.

Ивица Дачић, министар спољних послова, о Меланији Трамп, на Форуму на Бледу, „Блиц“

Гром (из) туђег неба

Ивица Дачић Прво да вам кажем да сам жив, пошто ме ударио гром ноћас када сам долазио овде. Тренутно се утврђује да ли је словеначки или хрватски. Словенци кажу да нема шансе да је словеначки.

Ивица Дачић, министар спољних послова, о удару грома на авион делегације Србије, на Форуму на Бледу, „Блиц“

Маршал је њихов Бог

Курир Функционере Социјалистичке партије Србије, наследнице Комунистичке партије Југославије, изгледа да чува сам Бог! Иако су комунисти према идеолошким смерницама атеисти, социјалисти Ивице Дачића истичу да су верници.

Курир, у тексту „Бог чува социјалисте“, о томе како су се „скоро сви функционери СПС-а нашли на корак од смрти, али су се извукли без последица“