У(не)ређивање

Драган Великић Оно што се нама који гледамо из перспективе тог грађанског реда појављује као неред српског друштва могло би се назвати савршеним редом једног мафијашког поретка. Дакле, за утеху, грађани Србије и поред одсуства морске обале имају Сицилију.

Драган Великић, књижевник, “Блиц”

Шешељ у оставци

Данас Последњи пут, када је водио борбу мишљења са председником СРЈ, поводом прихватања плана Черномирдин-Ахтисари, Шешељ је поднео оставку. Ако и сада, поводом Црне Горе, формира такав фронт, преостаје му иста могућност – оставка, па макар и таква да после ње остане у Влади, прихаватајући хијерарију њихових међусобних коалиционих односа и њихов систем вредности – снагу јачега, вољу силнога.

Данас, редакцијски коментар листа

Професорско право

Драгор Хибер Добро је што је Шешељ дошао на Правни факултет, али било би боље да је дошао као студент прве године, а не професор, јер се на првој години учи да својина не застарева. Шешељева идеја да, ако опљачкаш, па те не ухвате, оно то си опљачкао постаје твоје, је страна српској традицији и праву.

Драгор Хибер, потпредседник ГСС-а, “Бета”

Браћа по способности

Владимир Гоати Србија има најнеспособнију опозицију у овом делу света, која се бори против најнеспособније власти.

Владимир Гоати, политиколог,“Бета”

Кратак преглед неподопштина

Милован Данојлић Одрекли смо се своје монархије, и примили туђина за владара; заговорнике монархије смо прогласили за сараднике Немаца; и данас, као државни празник, славимо дан када је српство разбијено на делове који се никад више нису спојили. Како да нам буде боље, кад смо себи пљунули у лице и у душу?

Милован Данојлић, књижевник, “Блиц”

Ко (нас) изда биће проклета...

Петар Луковић Много смо се, драги Хрвати, разочарали у вас. Веровали смо - ничим изазвани - да нећете промене, да су промене основно зло човечанства, да тко мења - тај кења, да је сигурност државе у континуитету, ох, како смо се надали да ћете издржати на путу истине, да ће truth about Croatia полако али сигурно пробијати интернационалне коридоре шутње, да ћете се њежно везати за Кину, да ћете изокола волети Русију, да ћете схватити величанствену улогу Ирака... и да нећете дозволити да вас купе за неколико милијарди инвестиција, улазак у Савет Еуропе, у ОЕБС, у све те фантомске хомосексуално-лезбијско-неприродне формације уперене против исконског кришћанства и вере у личну мастурбацију.

Петар Луковић, колумниста,“Ферал Трибјун”

Весници промена

Светислав Басара Овде је пропаст постала извесна врста наопаког прогреса, рђаве бесконачности, престижа, националног поноса. Овде се пропадању радује, на њему се предано ради, оно има своје хероје, ударнике, идеологе и песнике. Јављају се чак и замеци теологије пропадања. И сада, уочи трећег миленијума, уочи нове године, пада ми на ум још једна црња ствар: неће свет успети да поправи ништа на овим просторима. Онако како малигне ћелије разарају оне здраве, дух деструкције, политизованог лудила и полуделе политике шириће се светом са ових простора као куга.

Светислав Басара, књижевник, “Репортер”

Савремене апорије

Изјаве.нет Оптужен сам да сам хтео да минирам митинг опозиције. По том резону, требало би да будем човек београдског режима. Како, онда, једног таквог човека оптужити да припада терористима који су, између осталог, планирали да убију председника СРЈ? Ту нема никакве логике.

Небојша Вукић, осумњичени за подметање експлозивне направе на опозиционом митингу и припадност терористичкој групи “Паук”, “Сведок”

Равнодушан према (Ракином) плачу

Изјаве.нет Равнодушан сам према његовом смењивању. Напокон ће трава да израсте овде у парку где је пекао вола кад је добијао на изборима.

Јовица Миленковић, житељ Трстеник и власник штанда, у анкети “Сведока” поводом смењивања Раке Радовића

Српски џентлмен

Вук Драшковић То нема никакве везе са политиком. Ја сам се понашао као српски џентлмен.

Вук Драшковић, одговарајући на питање није ли грешка чувени рукољуб Медлин Олбрајт, белгијски “Соар”

Једно лице, без маске, са брадом

Изјаве.нет Први пут издаја има само једно лице, без маске, сопствено - издајничко. Та издаја није пуки кукавичлук, ни пуко пузалаштво. Да Вук Драшковић није јунак, то је, наравно, одавно јасно. Упркос стимулансима које користи, улично насиље организује већ десет година, искључиво уз финансијску, политичку а нарочито психолошку помоћ влада неких западних земаља. Сам, без тих влада и стимуланса је плачљив и плашљив муж горопадне жене.

Борба, редакцијски коментар

Зли и туњави

Иван Марковић Туњави вук нити је 'један за све', нити је уопште изашта. У шуми залута, Црвенкапе се боји, а шеф му је зло Прасе двадесетог века чије крваве предње шапе љуби. Такав Вук је добио задатак од злог Прасета и у паници је. Не може га остварити, а то не сме признати. Џабе је рукољуб Прасету - убици, кад код куће овај Вук ни за зеца није ауторитет. Пошто је на политичкој позорници статиста, Вук хоће да се на све начине, и не питајући за цену, промовише у било какав лик који није споредан. Макар и у лик негативца - највећег плаћеног издајника у Србији од краја Другог светског рата. Зло Прасе је обезбедило новац, а хоће ли Вуку дозволити већ афирмисане хијене и офуцани лисци да их сутра убеди да је он шеф НАТО менажерије у Србији – видећемо.

Иван Марковић, секретар Дирекције ЈУЛ-а, “Танјуг”