Међународна пљачка српског влака

Александар Вучић Када је 2007. ушао у власт, [Драган] Ђилас пријавио стан, сат, женину некретнину и 70.000 евра. Одакле, бре, 25 милиона евра између 2007. и 2012. године? Је л' то поштено стечено? Па, лоповлуком, него како. Сви са слике на којој се налази [Вук] Јеремић, сем њега, похапшени. Сви они лопови, а само он поштен...? Очигледно је и јасно да је реч о међународној криминалној организацији и лоповској банди.

Александар Вучић, председник Србије, „Танјуг“

Монику Левински прозивајте, мене нећете

Бил Клинтон Моји критичари занемарују чињенице када ме стављају у исти кош са мушкарцима оптуженим за сексуално узнемиравање или напад. С тим сам се суочио пре 20 година, и више. Покушавао сам од тада да добро радим, и у приватном животу и на послу. То је све што имам да кажем.

Бил Клинтон, бивши председник САД, за „Ен-Би-Си“, „Танјуг“

Председник и (стано)градитељ

Александар Вучић Дођите да видите петослојну столарију, паркете, изолационе материјале од 40 центиметара, да виде да је све по високим стандардима, а по цени мањој од тржишне. Можете да видите стан од 67 квадрата, и војник који уђе месечно ће плаћати рату од око 118, 119 евра. Ко узме стан, не може после да оде и буде телохранитељ неком тајкуну, имаће обавезу колико мора да остане и ради. Синиша [Мали], надам се да можеш да помогнеш Ани [Брнабић] да нађемо решење за све - да се изграде станови за медицинске сестре и лекаре.

Александар Вучић, председник Србије, обилазећи огледни стан за припаднике снага безбедности у насељу „Земунске капије“, Б92

Друг Тито (ни)је умро узалуд

Бранислав Недимовић САД и Канада су преплављене малинама из Мексика, које су одлично родиле и не требају им наше малине. Све је више произвођача малине и у Србији, Мађарској, Пољској, Босни и Херцеговини и Украјини и конкуренција је све већа а цена онда трпи. [...] Произвођачи морају да се прилагођавају новим условима и технологијама рада и брања, и не могу више да раде као њихов деда. Рекао сам им да је друг Тито умро.

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, о протестима малинара у Пријепољу и блокади пута ка Црној Гори, Б92