Да крахира једино решење

Марти Ахтисари Надгледана независност је једино решење за статус Косова. Србија ће једног дана променити свој став уколико заиста жели да постане чланица ЕУ.

Марти Ахтисари, специјални изасланик УН, у интервјуу љубљанском "Делу", 07. април 2007, "Бета"

Уједињене боје Косова

Агим Чеку Искрено се надам и очекујем да ће Русија променити свој став, јер је то једини разуман и практичан предлог који све уједињује. Уједињује Европу, САД, разне цивилизације, исламски и хришћански свет. Косово је тема која је ујединила свет.

Агим Чеку, "привремени премијер Косова", у интервјуу сарајевском "Дневном авазу", 07. април 2007, "Вечерње новости"

Правда и право (на Голготи)

Патријарх Павле На Косову и Метохији вековима траје Голгота српског народа. То виде и знају сви осим оних који су изабрали да буду слепи за гледање истине и глуви за слушање правде. Чујемо 'коваче' како ужурбано кују нове клинове и нова копља са намером да се понови и продужи Голгота српског народа на Косову и Метохији. Све то чине уз 'благослове' оних који се куну у правду, слободу и демократију, али само за себе!

Патријарх Павле, у васкршњој посланици, 07. април 2007, "Политика"

Ој, Саманта!

Саманта Фокс Разочарана сам публиком у Чачку. Људи из публике су узвикивали непристојне коментаре на рачун мојих груди и стално су тражили да им их покажем.

Саманта Фокс, за лондонски "Сан", 07. април 2007, "Блиц"

Правда и право (на Голготи)

Мираш Дедеић Црногорска православна црква полаже право на све храмове у Црној Гори подигнуте пре 1920, као и оне зидане после 1920. средствима средствима Црне Горе. После Васкрса крећемо са преузимањем цркава и манастира. Ако СПЦ прихвати истину да су храмови по Црној Гори настали до 1920. имовина ЦПЦ и Црне Горе, проблема неће бити.

Мираш Дедеић, поглавар канонски непризнате ЦПЦ, 06. април 2007, "Срна"

Само најгоре је довољно добро

Соња Бисерко Соња Лихт и није из невладиног већ из владиног сектора. Она заступа интересе Војислава Коштунице.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора у Србији, 06. април 2007, "Блиц"

Тешка и лака политика

Небојша Човић Тај дечко [Чедомир Јовановић] је, очигледно, оптерећен мноме. А зашто?! Да ли је то због тешких или лаких проблема?! То само он може да објасни...

Небојша Човић, председник СДП-а, 06. април 2007, "Прес"

Тешка и лака политика

Рајко Ђурић Позивам политичаре да повремено оду на гробље да би се увери како нико на планети није бесмртан.

Рајко Ђурић, председник Уније Рома Србије, 06. април 2007, "Шта радите бре" РТС-а

Тешка и лака политика

Ивица Дачић Зато је за све наше потенцијалне коалиционе партнере много боље да СПС ојача, него да нас уништавају. Јер, једноставно немају са ким, осим са нама.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 06. април 2007, "Вечерње новости"

Војско моја

Драгољуб Жарковић Сад се шире негативни стереотипи нас самих пре нама. Али, ко се проглашавао за трећу армију на свету – нормално је да му ова сада ништа не ваља.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена", 05. април 2007, "У недостатку доказа" ТВ "Авала"

Формула нула (велика награда Србије)

Милош Алигрудић Не бих се сложио с том констатацијом [да Србија губи милијарде јер политичке странке не могу да се договоре]. Све је ово нормално за демократски политички плурализам. То вам је као у 'Формули један'. Имате стазу и имате 'пит стоп'. Србија је тренутно у 'пит стопу'.

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-а у Скупштини, 05. април 2007, "Пресс"

Само најгоре је довољно добро

Хелсиншки одбор за људска права Уколико би се преговори о стабилизацији и асоцијацији наставили пре него што Србија изручи ратне злочинце Хашком трибуналу – што је и био разлог за прекид тих преговора маја 2006. – политички кредибилитет ЕУ и њених представника у Србији био би знатно поткопан.

Хелсиншки одбор за људска права, Комитет правника за људска права, Фонд за отворено друштво и Београдски круг, у писму представницима ЕУ, 05. април 2007, "Б92"

Само најгоре је довољно добро

Соња Лихт Ових дана сам слушала господина Мишела Фушеа, који је био министар за Европску унију, сигурно није мањи Европљанин од наведених невладиних организација, а човек има потпуно другачији став према томе како Европа треба да се понаша и према Србији и према овом проблему.

Соња Лихт, директорка Фонда за политичку изузетност, 05. април 2007, "Б92"

Да се прекрстимо због покрштавања

Весна Пешић Емир Кустурица је један од људи без икаквог морала. Каква је њему држава Србија? Није му, бре, држава Србија него Босна и Херцеговина! Срам га било! Да је такав Србин отишао тамо и урадио то што је он урадио, шта бисте мислили о њему? Верујте, нико од њега у Србији није тражио да се прекрсти, од Емира да се зове Немања – је л' то неко тражио од њега? То је један купљен човек од А до Ш, погледајте само имовину коју има тај човек. Ја не да му се не дивим него му се уопште не дивим.

Весна Пешић, народни посланик ЛДП-а, 05. април 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Ој, Саманта!

Велимир Илић Саманта је особа уз чију музику сам одрастао. Драго ми је што је дошла овде, што сам имао прилику да је упознам и што наступа баш овде, у Чачку. Ипак, она је велика звезда и ово је част за целу Србију.

Велимир Илић, бивши градоначелник Чачка, о гостовању британске поп певачице Саманте Фокс, 05. април 2007, "Блиц"

Ој, Саманта!

Велимир Илић Саманта је добра и фина. Атрактивна је. Драго ми је да је у Србију, у Чачак, дошла једна од највећих звезда Америке свих времена.

Велимир Илић, бивши градоначелник Чачка, о гостовању британске поп певачице Саманте Фокс, 05. април 2007, "Новости"

Ој, Саманта!

Велимир Илић Веља Илић је уз осмех прихватио задиркивања пријатеља да није много пропустио, 'јер је свака друга Чачанка боља риба од Саманте'.

Велимир Илић, бивши градоначелник Чачка, о гостовању британске поп певачице Саманте Фокс, 05. април 2007, "Прес"

Савет (не)безбедности

Ненад Чанак Војислав Коштуница је у Савету безбедности још једном покушао да изолује Србију. Коштуница наставља да се лажно представља као премијер Србије и наставља да Србији и њеним грађанима затвара сваку шансу за бољи живот. Србија се, кривицом Коштунице, све више фашизује и претвара у последњи трулећи бастион најцрњих и најмрачнијих идеја и покрета у Европи.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 04. април 2007, "Бета"

Војско моја

Зоран Станковић Чуо сам једну групацију људи која говори како имамо два авиона и три тенка. Нико о својој војсци не говори на такав начин.

Зоран Станковић, министар одбране, 04. април 2007, "Поглед с Авале" ТВ "Авала"

Формула нула (велика награда Србије)

Изјаве.нет Отезање око формирања српске владе неће утицати на то што ће Србија председавати Комитетом министара Савета Европе, али би било лепо када би влада постојала. То није критика, то кажем пријатељски.

Тери Дејвис, генерални секретар Савета Европе, 04. април 2007, "Бета"

Министар те тужи, министар ти суди

Велимир Илић Минорни, неодговорни људи и политичари не схватају значај аутопута Хоргош-Пожега и покушавају да минирају тај подухват. Дечко [Бојан Костреш, председник Скупштине Војводине] диже прашину, покушава да дели Србију, а никад није смео да дође у Владу, не сме ни да се поздрави са министрима. Хоће поништење већ завршеног посла око аутопута, а за то не постоји никаква могућност, никакве тужбе му не помажу.

Велимир Илић, одлазећи министар за капиталне инвестиције, у Ужицу, 04. април 2007, "Политика"

(Не)воспитаност

Маја Гојковић Мајка Ураније Козмидис-Лубурић је овај град терорисала 45 година.

Маја Гојковић, градоначелница Новог Сада, на седници Скупштине Новог Сада, 04. април 2007, "Политика"

(Не)воспитаност

Уранија Козмидис-Лубурић Ако ми још једном поменеш мајку ископаћу ти дедин гроб!

Уранија Козмидис-Лубурић, шеф одборничке групе Г17+, Маји Гојковић, у холу Скупштине Новог Сада, 04. април 2007, "Политика"

Ој, Саманта!

Велимир Илић Гостовање Саманте Фокс на 'Данима естраде' показује да је Србија земља без ризика за инвестициона улагања.

Велимир Илић, бивши градоначелник Чачка, о гостовању британске поп певачице Саманте Фокс, 04. април 2007, "Бета"

Да крахира једино решење

Војислав Коштуница Уверен сам да ће Ахтисаријев предлог доживети крах.

Војислав Коштуница, одлазећи премијер Србије, у Њујорку, 03. април 2007, "Танјуг"

Уједињене боје Косова

Марко Јакшић Нама никако није јасно како је Америка могла да, бирајући између Србије и Косова, изабере Косова – једну, да тако кажем, дивљу, племенску заједницу, пуну криминала и дроге, а одрекла се Србије, историјске државе која је стара више од хиљаду година, и Срба, највећег народа на Балкану.

Марко Јакшић, члан српског преговарачког тима, 03. април 2007, "Сигнали" ТВ "Нови Сад"

Савет (не)безбедности

Војислав Коштуница Можете бити сасвим сигурни да српски народ никада неће дозволити да се његова држава комада, нити би икада могао признати постојање независне државе на својој територији.

Војислав Коштуница, одлазећи премијер Србије, на седници Савета безбедности, 03. април 2007, "Б92"

Савет (не)безбедности

Борис Тадић Србија не прихвата независност Косова, пуну независност, надгледану независност, условну независност, било какву независност.

Борис Тадић, председник Србије, у интервјуу Руској државној телевизији, 03. април 2007, РТС

Савет (не)безбедности

Вук Драшковић Не очекује се ништа сензационално од седнице Савета безбедности. Обе стране, Ахтисари и Београд, изнеће своје ставове, с тим што је Ахтисари у свом плану изнео став албанске стране.

Вук Драшковић, одлазећи министар спољних послова Србије, 03. април 2007, "Б92"

Савет (не)безбедности

Агим Чеку Надамо се да ће Савет безбедности на крају усвојити Ахтисаријев предлог. Ми не само да се надамо, ми очекујемо да се то догоди у згради која је дизајнирана да буде уточиште идеја и акција које теже очувању колективне сигурности и светског поретка.

Агим Чеку, "привремени премијер Косова", 03. април 2007, "Б92"

У свакој истини има мало шале

Изјаве.нет Бујановац, Прешево и Медвеђа, општине источног Косова, треба да добију аутономију или специјални статус, уз спровођење међународног права и стандарда ЕУ. Наша политичка воља увек је била уједињење с Косовом и за то смо се и изјаснили на референдуму 1. и 2. марта 1992.

Сали Салихи, председник бујановачког огранка Демократске партије Албанаца, 03. април 2007, "Б92"

У свакој истини има мало шале

Рагми Мустафа Са жаљењем могу да кажем да је председник огранка партије у Бујановцу поступио наивно, тако што је поверовао у првоаприлску шалу објављену на сајту presheva.com.

Рагми Мустафа, председник Демократске партије Албанаца, 03. април 2007, "Б92"

Формула нула (велика награда Србије)

Стивен Вордсворт Јуче сам у Београду ручао са три изузетно важна српска политичара од којих је добио три различита одговора на питање о формирању владе.

Стивен Вордсворт, британски амбасадор у Београду, 03. април 2007, "Бета"

Само најгоре је довољно добро

Фонд за хуманитарно право Дубоко смо забринути због недавних наговештаја да ће се смањити притисак на Србију кад је реч о сарадњи са Трибуналом у Хагу, упркос томе што Србија није у потпуности испунила своју обавезу према том суду, што је био предуслов за наставак преговора о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Фонд за хуманитарно право, Иницијатива младих за људска права, Жене у црном и Грађанске иницијативе, у писму шефовима влада 27 земаља-чланица ЕУ, 03. април 2007, "Танјуг"

Рупа у демократији

Божидар Ђелић Усвајање Уредбе, којом је привремено финансирање државе продужено до 30. јуна, представља својеврсни финансијски државни удар, јер се код нас све покушава урадити по систему АПП – 'ако прође – прође' и 'свако чудо за три дана'. Е, па, жао ми је, ово је изузетно озбиљно, јер отвара толику рупу која је опасна по демократију.

Божидар Ђелић, бивши министар финансија, 03. април 2007, "Дневник"

(Не)воспитаност

Маја Гојковић Читала сам недавно један чланак у новинама, у ком се каже да се у Србији од 1945. сваких пар година мењају називи улица. Нисам видела Бору [Новаковића, одборника ДС-а] када су поједини родитељи ових одборника, дакле бивши Титови функционери, мењали називе улица. Нова времена – нове улице, тако то коментаришем.

Маја Гојковић, градоначелница Новог Сада, 03. април 2007, "Б92"

(Не)воспитаност

Ненад Чанак Преименовањем две улице у Новом Саду, СРС је наставила своју злочиначку традицију а Маја Гојковић наставља са својим походом против свега цивилизованог, нормалног и људског. У Новом Саду од данас две улице носе имена по херојима који су се, храбро, само са камом у рукама, одупирали злочиначким насртајима жена, деце и везаних.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 03. април 2007, "Бета"

Тешка и лака политика

Жарко Кораћ Остаћемо веома блиски политички партнери, али ГСС и ЛДП су либералне партије, за разлику од СДУ, која је социјал-демократска. Једноставно, различите су нам идеолошке тежње, иако су нам програми доста слични.

Жарко Кораћ, лидер СДУ, после уједињења ГСС-а и ЛДП-а, 03. април 2007, "Вечерње новости"

Тешка и лака политика

Изјаве.нет Изјаву за Б92 даћу када Косово буде српско.

Желимир Миливојевић, начелник Управе за урбанизам у Чачку, 03. април 2007, "Б92"

Црна Гора владати мора

Анка Војводић Нико тако лепо није причао о Црној Гори као [Вук] Драшковић, који ми је чак рекао један податак, који нисам нигде прочитала: да је постојало једно правило, откад је српске државе, да у световној власти није могао да буде владар Србије онај који није из Зете. Шалила сам се да је то готово тако све до данас – па и Тадић је пореклом Црногорац.

Анка Војводић, амбасадор Црне Горе у Србији, 02. април 2007, "Политика"

Формула нула (велика награда Србије)

Горчин Стојановић Србија нема владу из истог разлога из ког нема честиту фудбалску репрезентацију. Свака уљудност се тумачи као попуштање, а свако опречно мишљење мора бити потцртано увредом.

Горчин Стојановић, редитељ, 02. април 2007, "Листање" ТВ "Авала"

Само најгоре је довољно добро

Драган Ђуричин Нормално је да се каже да Србија нема елиту јер су ту улогу преузеле невладине организације које постоје по неколико година и чији је циљ девалвација. Они имају улогу само да загноје рану и направе проблем.

Драган Ђуричин, председник Савеза економиста Србије, 02. април 2007, "Поглед с Авале", ТВ "Авала"

Рупа у демократији

Милош Алигрудић Мислим да је то измишљен разлог, а чак и кад би био тачно да ДС предлагањем Милене Милошевић за председника Скупштине спасава финансијску кризу у земљи – мислим да мотив ДС-а није да се проблем реши него да се ствари закомпликују. Неко ко подноси предлог а није обезбедио скупштинску већину за тај предлог мора сносити одговорност за предлог који је поднео.

Милош Алигрудић, шеф посланичке групе ДСС-а у Скупштини, 02. април 2007, РТС

Тешка и лака политика

Борка Вучић Мало се ради [у Скупштини], ја бих могла још више. У слободно време радим у башти, дружим се са Кипранима у Београду и читам оно што сам пропустила – управо завршавам 'Прохујало с вихором', занимало ме шта је та Америка у односу на оно што сам прочитала а сада је доживљавам.

Борка Вучић, председавајућа Скупштине Србије, 02. април 2007, ТВ "Фокс"

Тешка и лака политика

Томислав Николић Замолићемо једног од наших посланика да ризикује да не буде изабран [за председника Скупштине] и сматрамо да то није срамота.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 02. април 2007, "Танјуг"

Формула нула (велика награда Србије)

Драган Шутановац Више ником није сасвим јасно [где је запело око владе]. Али, ако смо се договорили око пет тачака, не разумем зашто би неко желео да омете тај договор. [...] Све те спекулације преко медија донеле су доста зле крви међу нама.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, 01. април 2007, "Вечерње новости"

Формула нула (велика награда Србије)

Драган Бујошевић Наши политичари једноставно све могу. Могу да нас доведу у ситуацију да помислимо да се у следећих сто година неће руковати, а онда ће они после тога да седну загрљени и пију рујно вино, да се смеју и да кажу: у, ал' смо одиграли ово. Они све могу и ништа ме од њих не чуди.

Драган Бујошевић, новинар НИН-а, 01. април 2007, "Б92"

Тешка и лака политика

Мирослав Маркићевић Није то баш тако [да политичари лажу сваког дана]. Ипак, сложићу се да су лажи саставни део политичког деловања.

Мирослав Маркићевић, председник ИО Нове Србије, 01. април 2007, "Курир"

Косово се брани (и) на естради

Марија Шерифовић Будући да је човек који се бави питањем Косова и уласка Србије у Европску унију Марти Ахтисари из Финске, а да ја у његову земљу идем са намером да је 'освојим', сигурна сам да ће након тога бити много толерантнији према нама.

Марија Шерифовић, певачица и наш представник на "Евровизији" у Хелсинкију, 28. март 2007, "Свет"