Бетон лига

Сергеј Трифуновић Нема више Звезде, нема Партизана. Само сеоска забава. Урбани митови и скуп интереса бескорисних људи. Вредних робије, углавном.

Сергеј Трифуновић, глумац, у интервјуу за „Недељник“, „bizlife.rs“

Суза Косова

Оља Бећковић Овај разговор је вођен 26. јануара, десет дана после убиства Оливера Ивановића. Одустала сам од намере да читаоцима обележим места на којима је прекидан због суза које Рада Трајковић није успевала да заустави, али је било потребно време да их прогута. Из текста који је пред вама, разумећете да је гутала сузе, али да није прогутала ниједну реч. Неколико пута сам је питала да ли се плаши, а истина је да сам се више плашила ја да је слушам, него што њој пада на памет да се плаши да говори.

Оља Бећковић, новинар, у прологу интервјуа са Радом Трајковић, НИН

Сувише добра да би могла да прође

Наташа Кандић Јесте велика част, али збуњује, тако да нас је све мало и стид да на овим просторима где је било рата, где нема толико добрих резултата...

Наташа Кандић, оснивач Фонда за хуманитарно право, о номинацији за Нобелову награду за мир, „Еспресо.рс“

Велика Албанија је српски пројекат

Рада Трајковић Бојали смо се жестоко Албанаца и страдали од њих, то није спорно. Али, ми се сви у овом тренутку бојимо Срба... да, то је истина. Зашто би нас убијали Албанци, кад је већ инсталирана мафијашка група која је убијала Србе за албански пројекат. Не знам колико ће да ме кошта ово што говорим, али ја то морам да кажем.

Рада Трајковић, председница НВО „Европски покрет“ и некадашњи посланик у „Скупштини Косова“, у интервјуу за НИН