Бог и Ружица су ми сведоци

Ивица Дачић Био сам на састанку са Ђинђићем и најавио ми је могућу коалицију са СПС-ом, јер је рекао да док је жив не жели да сарађује са Коштуницом и Г17 плус. Сведок ове приче ми је Ружица Ђинђић. А онда је узео у руке новчаницу чији сте тада жиг могли да скинете руком. Ето, какво је мишљење имао о својим коалиционим партнерима.

Ивица Дачић, министар спољних послова и председник СПС-а, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „Блиц“

Барјактарење у Стејт департменту

Ивица Дачић Барјактари, амерички дипломата иначе пореклом са Косова, ми се обратио на српском. Са [саветником председника САД] Мекмастером сам причао после званичних састанака, али га је Барјактари буквално одвлачио од мене. Да вас питам, какви смо ми стратешки партнери када је последњи амерички председник боравио у нашој земљи Џими Картер, а Велике Британије премијерка Маргарет Тачер? Мислим да је решење директан разговор са Доналдом Трампом, јер Стејт департмент то неће покренути никада.

Ивица Дачић, министар спољних послова и потпредседник Владе Србије, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „Блиц“

Три јахача (српске) апокалипсе

Ивица Дачић Далеко од тога да су нам САД, Велика Британија и Француска пријатељи. Нека извини председник Вучић, али тако је док раде против наших интереса. Позивам све наше људе у иностранству да ми се јаве и да уколико имају било какве везе са тим земљама да урадимо нешто заједно.

Ивица Дачић, министар спољних послова и потпредседник Владе Србије, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „Блиц“

Рано орден на Мадагаскар стиже

Ивица Дачић Састао сам се са преко стотину представника земаља које су признале Косово. Примера ради, када сам био на Мадагаскару, уручили смо орден председнику земље јер није то урадио. Онда смо причали са ресорном министарком која је признала да су имали огроман притисак. После тога је она смењена, именован је извесни француски држављанин и Мадагаскар је касније признао Косово.

Ивица Дачић, министар спољних послова, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „Блиц“

Позивам за сведока Беџета Пацолија

Ивица Дачић Када одемо у Америку, они нас третирају као грађане другог реда. Не дају нам чак ни паркинг место испред конзулата у Њујорку. То сам Американцима рекао у Вашингтону и упитао Бeџета Пацолија: је ли тако, Пацоли? А он се снуждио и баш сам га увалио у проблеме.

Ивица Дачић, министар спољних послова, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „Блиц“

Судски доказ обичног грађанина

Милош Вучевић Господо судије, реците коначно грађанима Србије коме ви служите, народу или доказаним лоповима?

Милош Вучевић, потпредседник СНС-а и градоначелник Новог Сада, коментаришући као „правник и обичан грађанин“ ослобађајућу пресуду Предрагу Бубалу, „Танјуг“