Мала иранска пљачка (руског) влака

Рекс Тилерсон Једини разлог због којег су Асадове снаге успеле да направе преокрет у односу снага у рату [у Сирији] била је ваздушна подршка коју су добили од Русије. Ирану не треба да буду приписане заслуге за победу над Исламском државом, зато што се Техеран ту „пришљамчио“.

Рекс Тилерсон, државни секретар САД, „Ројтерс“/„Танјуг“

Кад запошљавам(о) не питам(о) за цену и количину

Ана Брнабић У Србији је 2012. било 790 хиљада незапослених. Данас је у Србији 622 хиљаде незапослених. Дакле, између 2012. и 2017. године запослило се 168 хиљада људи. Дакле, запошљавали смо између 34 и 40 хиљада људи годишње. И није довољно, и морамо боље, и биће боље, али, како да вам кажем – није ни мало, 34-40 хиљада људи годишње. Кад смо га догурали 2012. до 800 хиљада незапослених, само полако.

Ана Брнабић, председница Владе Србије, у Скупштини Србије, „Истиномер“

Италијани, обнављајте (српску) лектиру!

Синиша Михајловић Рекао сам да не читам новине, па су ме новинари питали о Андреи Белотију, а онда и о Ани Франк... То је скакање с теме на тему. Био сам збуњен и нисам разумео контекст. Нисам знао шта су навијачи Лација урадили. Ја сам против свакакве врсте расизма, а сваке недеље добијам увреде на стадионима. Нас су у школи у Србији учили о Иву Андрићу, не о Ани Франк. Не видим због чега је толики проблем ако не знам много о њој.

Синиша Михајловић, тренер ФК Торино, о својој бламажи на конференцији за медије, Б92

Човек је плашљива зверка

Оља Бећковић Неопростива је примитивизација овог народа која се врши медијским путем. Људи се доводе до животињског нивоа, са животне палете се укидају боје и нијансе, од нас се тражи да се определимо: јеси или ниси. Уверавају нас да човек не може бити вредан и волети своју земљу, а да не мисли као власт.

Оља Бећковић, новинар, НИН

Рани (Деда) мраз

Оља Бећковић „Погоди кога сам срела пре пола сата!“, изговара Тања Мандић Ригонат озареног лица док се поздрављамо и одмах наставља: „Никада нећеш погодити - на скверу, код општине на Новом Београду сам налетела на Деда Мраза! Јаше ирваса“! Питам оно што би свако питао: „Шта си пожелела од Деда Мраза за Нову годину?“

Оља Бећковић, новинар, НИН