Француска је велика док су јој деца... (тако некако)

Вук Драшковић Сигуран сам да ће ова велика нација одбранити своје сопствено дете.

Вук Драшковић, министар спољних послова СЦГ, о француском ратификовању Устава ЕУ, у Паризу

Рецепција перцепције

Агим Чеку Безбедност није проблем на Косову, Срби само мисле да нису безбедни. То је питање њихове перцепције. Они никада нису проверили да ли су сигурни или не!

Агим Чеку, "командант Косовског заштитног корпуса", у вашингтонском Америчком институту за мир

Свето међу пријатељима

Љубодраг Стојадиновић Председника Маровића су удостојили своје скупе пажње и Путин и Буш. Подржали су наше настојање да се извучемо из велике кризе и коначно будемо тамо где јесмо: у табору победника над фашизмом. Наши грађански ратови, луде вође и врући шамари које смо добили од јачих – нека то буде само подстицај. Стари пријатељи су нас тукли по навици, тек да би показали да смо на истој страни.

Љубодраг Стојадиновић, коментатор "Политике"

Купује, продаје, љуби (ал' главу не губи)

Богољуб Карић Нећу куповати посланике већ прихватити незадовољне и поштене патриоте који не могу да гледају како Србија пропада. Политичка и економска ситуација у земљи обавезује ме да што пре формирам Посланички клуб.

Богољуб Карић, председник БК групе и ПСС-а, "Бета"

Купује, продаје, љуби (ал' главу не губи)

Богољуб Карић 'Сад ја частим!

Богољуб Карић, председник БК групе и ПСС-а, у бару ресторана Међународном прес центру, пре почетка конференције аустријских бизнисмена који су купили "БК групу"

Купује, продаје, љуби (ал' главу не губи)

Богољуб Карић Ми знамо да запевамо, заплешемо, па и да се пољубимо – Снага Србије љуби право у уста!

Богољуб Карић, председник БК групе и ПСС-а, "ТВ Б92"

Неелементарна непогода

Драгољуб Жарковић Мокри и дупе и глава. То је – транзиција. На сувом су једино они који су нас превеслали.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Сви смо ми помало Сартиђани

Верица Бараћ Овде се ради о начину на који је купљен 'Сартид'. Они који су у томе учествовали морали би да одговарају. Можда страни партнер ништа о томе не зна, могуће је да су они купили 'Сартид' мислећи да је поступак продаје законит. Важно је рећи да је тзв. велика корупција много суптилнија од примања и давања мита. Чешће се ту ради о трговини утицајима. Стечај 'Сартида' је, пре свега, показао потпуну зависност судске власти од извршне, што је и логично у земљи где судијама све зависи од извршне власти – напредовање у каријери, стан...

Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, "Глас јавности"

Морална подршка за сагласност

Слободан Вуксановић Министарство просвете и спорта је дужно да даје сагласност кад год се врши контрола здравља деце.

Слободан Вуксановић, министар просвете, после састанка са школским полицајцима, "Б92"

Морална подршка за сагласност

Слободан Вуксановић Па, ја сам се одавно помирио са 'Б92'. Мислим, нисте информисани и нема разлога да будете тако злонамерни. Дакле, ухватили сте се за реч 'сагласност', можете да се ухватите и за реч устав, можда и европски устав, не знам. Али, прочитајте пажљиво, сигуран сам да познајете свих 30 слова. Дакле, дали смо моралну подршку и у чему је проблем?!

Слободан Вуксановић, министар просвете, после састанка са школским полицајцима, два дана касније, "Б92"

Устанак, али организован

Изјаве.нет Устанак, устанак!

повици на Равној гори, који је организован под покротиветљством Владе Србије, "Блиц"

Лобија њеног да није

Велимир Илић У Народној скупштини Србије је тренутно 117 посланика који су некада били чланови СПО, а из те странке их је отерао лоби из Бијелог Поља, који је хтео да господари Србијом.

Велимир Илић, лидер Нове Србије и министар у Влади Србије, на Равној гори у организацији бивших чланова СПО-а

Приче из непричаве

Млађан Динкић Оно што говори Батић, може се окарактерисати само као безобразлук. Читајући његове изјаве почео сам да верујем у приче моје баке која је говорила да онима који много лажу порасте велики нос.

Млађан Динкић, министар финансија, "Новости"

Приче из непричаве

Владан Батић Добиће Динкић Нобелову награду, али не за економију, већ за глупост! Ма, он је један обични паћеник!

Владан Батић, један од лидера покрета "5. октобар", "Курир"

Штампане ствари

Биљана Србљановић Знате, јасно је свима, па и задњој будали, да није у реду да новине називају људе именима полних органа, да државни функционери не могу да се јавно понашају као примитивне барабе, да је за поштен свет срамота интервјуисати убице. Али, када то долази од новина које су и основане и финансиране да би правиле такву атмосферу, онда сви некако слежу раменима и кажу – па шта очекујете од 'Курира'? Ја лично не очекујем ништа, а најмање да им премијер Србије даје специјалне интервјуе, а то нажалост јесте случај. Али када на насловној страници 'НИН-а, који претендује да буде нешто сасвим друго, видите слику Легијине жене, његовог јатака и мајке његове деце, онда вам се утроба преврне заувек. То лице на насловној страни сада заувек улази у архиву некада славног листа, и када неко за тридесет година буде копао по њој, наћи ће насловне стране са сликама Бобе Селенића, Ивана Стамболића, Михиза, Славка Ћурувије, наћи ће лице Зорана Ђинђића, и барабар с њима лице мајке малих легија.

Биљана Србљановић, драмски писац, "Време"

О живима све најлепше

Владимир Беба Поповић Зоран Ђинђић је говорио да је Чедомир Јовановић једини човек из Демократске странке чију би сваку политичку изјаву потписао.

Владимир Беба Поповић, инсајдер, на суђењу за убиство премијера Ђинђића, "Б92"

Бојана, уредница које има

Бојана Лекић Волим да имам лепшу слику о Србији него што је она сама има о себи.

Бојана Лекић, главни и одговорни уредник ТВ "БК"

И Аустралија је велика тајна?

Љубомир Еровић Листови, ревије и агенције из Исланда, Холандије, Грчке, Мађарске, САД, понајвише из Аустралије, Новог Зеланда, Јужне Африке и Индије, писали су о Првом фестивалу белих бубрега у Савинцу као о светској атракцији. Пакистанско издање 'Дејли тајмса', под насловом 'Српски кувари препоручују тестисе', истиче да се 'Срби надају како су пронашли пут за један извозни артикал'. Ове године су и Аустралијанци најавили котлић са белим бубрезима од кенгура, по рецепту који је велика тајна.

Љубомир Еровић, организатор Другог фестивала белих бубрега, у тексту "И кенгури ће платити данак", "Политика"