Како скупо прод(ав)ати туђу кожу

Александар Вучић Ми ћемо да узмемо све што можемо и платићемо скупо. Рекао сам људима из ФИБЕ - дајте [светско првенство] у Србију, платићемо авансно више него сви други, нема проблема. Хоћемо да довучемо људе у Србију, да се лепо проведу... Србија је отворена земља, космполитска. Београд је права метропола.

Александар Вучић, премијер Србије, о кандидатури Србије за Светско првенство у кошарци 2023, „Око“ РТС-а

Отрежњење после кошмарног (фудбалског) сна

Матија Бећковић Ја сам некад толико био обузет Звездом да сам и после пораза куповао новине у нади да ће се преко ноћи нешто променити. Можда неки фудбалер није имао право да игра, па има основа за жалбу... То увек подржавам (смех). Некада сам мислио да је играчима много лоше када изгубе, па их возе у Клинички центар, да су на интензивној нези. И онда је једном Звезда изгубила, а ја очајан одем у „Мадеру“. После неколико минута, појавио се Шекуларац, а играо је меч. Он је био највеселији човек у башти.

Матија Бећковић, песник, „Блиц“

Вучићу, свадбару!

Александар Вучић Ишао бих пре на свадбу сина Бате Гашића, који је окупио четири или пет пута више сватова него што је било на шетњи. То је моја лична ствар.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, о геј паради одржаној у Београду, у емисији „Око“ РТС-а, Б92

Семафор је најбољи владин пријатељ

Александар Вучић Србија је стабилна и почиње да побеђује у свему у чему јој је дозвољено да се такмичи. [...] Семафори показују добре економске резултате.

Александар Вучић, премијер Србије, „Око“ РТС-а

Оваквог премијера сте нашли да не слушате!

Александар Вучић Ако могу да вас замолим само за мало пажње, опростите, молим вас.

Александар Вучић, премијер Србије, обраћајући се радницима РТС-а иза камера, емисија „Око“ РТС-а

Школство (и наука) на доброј узбрдици

Александар Вучић [Срђан] Вербић ће имати важно место у нашем образовном систему, био је добар, и смео је да изађе пред професоре и наставнике и прими ударце. Верујем да [Младен] Шарчевић може да буде бољи. Од Вербића сам чуо велику ствар, и алал му вера на томе. Када сам га питао шта мисли о Шарчевићу, рекао је: „Најбоље решење“. Знате ли каква је то реткост у политици и јавном животу.

Александар Вучић, премијер Србије, о пређашњем и садашњем министру просвете, науке и технолошког развоја, „Око“ РТС-а

Ја њу (професионално) љубљу

Александар Вучић Имам бескрајно поверење и много волим Ану Брнабић. У професионалном смислу, наравно.

Александар Вучић, премијер Србије, говорећи о министру државне управе и локалне самоуправе, „Око“ РТС-а

Унапред сам имао више одговора него РТС (пот)питања

Александар Вучић Нека људи виде да сте имали пет потпитања око тога [ноћног рушења у Савамали], а да нисте имали ниједно потпитање око економског раста, јавног дуга, дефицита... Да кажем грађанима Србије, ја сам дошао на РТС зато што сам сматрао да сам ја крив што сам рекао да на РТС више нећу да идем, а не зато што сам сагласан са оним што сте чинили и радили. А желим вам пуну слободу.

Александар Вучић, премијер Србије, у обраћању водитељу Гориславу Папићу, „Око“ РТС-а

Ако добро зажмуриш, видећеш

Александар Вучић Је л' Вас неко дира? Је л' вам неко доводио новинара као што су Вас доводили некада? Вас су ваљда због стручности доводили, неке друге по партијској линији. Ко је на РТС-у, господине Папићу, доведен из СНС-а или промењен по налогу СНС-а? Први пут да једна партија на власти нема никакав утицај на јавни сервис. И ја сам због тога срећан и задовољан. Ја једино тражим право да вам одговорим. [...] Ваљда ми то право нећете одузети. Једино око чега ћу да вас питам јесу паре, а то вам не иде тако сјајно као што иде држави Србији.

Александар Вучић, премијер Србије, у обраћању водитељу Гориславу Папићу, „Око“ РТС-а

Мајка Русија ће вам показати пут

Марија Захарова Позивам Вас да посетите Сирију, ја ћу Вам платити тај пут. Не бојте се. Ја ћу бити поред Вас и нико Вас неће повредити. Имаћете шта да видите, а осим тога, имаћете и прилику да научите шта 'срамота' заиста значи.

Марија Захарова, портпарол Министарства спољних послова Русије, Саманти Пауер (америчком амбасадору у Савету безбедности УН), „Фејсбук“/ „Срна“

Лига изузетних уротника

Александар Вучић Нисте знали? Ма немојте! А сви месец дана пишете о томе. Кад вам ја саопштим, кажете - нисмо знали. То што сам ја поштен да кажем људима шта мислим и што ништа нисам хтео да кријем. Хтео сам људима да кажем - нећу да се правим блесав, знам ко иза тога стоји и зашто је то урађено, претпостављам. Немојте да Вам ја кажем ту претпоставку, кад сам је већ казао. Само хоћу да то тужилаштво заврши.

Александар Вучић, премијер Србије, о ноћним рушењима у Савамали од стране лица са фантомкама, „Око“ РТС-а

Мућење разума

Предраг Мики Манојловић Срби изгубе разум кад им кажеш истину.

Предраг Мики Манојловић, глумац и позоришни редитељ, према „Блицу“

Свака власт квари (правосуђе), а српска квари апсолутно

Божо Прелевић Свака власт, кад се устоличи, критикује рад суда ако нису донете осуђујуће пресуде. А онда се власт промени и ти оду у опозицију. Када се нађу међу окривљенима, онда питају - па чекај, па како је ово могуће? Па ето тако, ви сте направили овакво правосуђе.

Божо Прелевић, адвокат, о стању српског правосуђа, Б92

Како избацити уљеза који ружи (статистичку) слику

Миладин Ковачевић У јулу 2016. просечна нето зарада у јавном сектору, рачунајући јавна државна и јавна локална предузећа, била је 47.646 динара, док је у чисто приватном сектору, не узимајући у обзир мале предузетнике, јер је статистика зарада у овом делу непоуздана, износила 48.268 динара. С обзиром на знатно већу квалификациону и образовну структуру запослених у јавном сектору, јасно је да су зараде по условно истим квалификационим категоријама у приватном сектору знатно више.

Миладин Ковачевић, директор Републичког завода за статистику, „Политика“