Створите новог и богатијег човека

Томислав Николић Са народом који нема новац да плати порез и рачуне не можете далеко да догурате.

Томислав Николић, председник Србије, о поскупљењу електричне енергије за 3,8 одсто од 1. октобра, „Танјуг“/„Истиномер“

Зна све (осим како и колико)

Милан Ћулибрк Ако министар просвете [Младен Шарчевић] сматра да би родитељи требало да плаћају 1.500 евра што им деца беже из школе, ко би и колико требало да плати што најбољи беже из земље, у којој су партијске књижице важније од ђачких?

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, НИН

Министар, инквизитор и спасилац аранжмана са ММФ-ом

Милан Ћулибрк Ресорни министар је навео и конкретан податак да се у Пољској за бежање са више од 20 школских часова плаћа 1.500 евра. Таман четири просечне нето плате у Србији, исплаћене у јулу. И све то пута 600.000, колико отприлике има ученика у Србији... Неко је у Министарству финансија већ морао да израчуна да би на тај начин у државну касу, у за њих најбољем случају, могло да се слије чак 900 милиона евра! Ето идеалног решења да већ 2017. Србија реши све проблеме у својим јавним финансијама. Боже, па ни ММФ се тога није сетио.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о предлогу министра просвете Младена Шарчевића, НИН

Америку нико не сме да бије

Хилари Клинтон Сједињене Америчке Државе би требало да пронађу и убију вођу Исламске државе Абу Бакр ел Багдадија као што су урадиле и са Осамом бин Ладеном. Нико не може да нареди или подстиче нападе на САД, а онда да се извуче некажњено за то.

Хилари Клинтон, као кандидат Демократске странке за председника САД, АП/„Танјуг“

(По)тучен на поене

Владе Дивац Неприхватање реалности у којој се налазим довело ме је до тога да ми је прво пукао чир, а неколико година касније од горчине која се скупила у мени и жуч. Осећао сам се као Калимеро, где год се окренем - неправда. Када је човек слаб, људи то осете и као звери крену да кидишу на вас. Тако да сам имао ситуације на свим нивоима издаје.

Владе Дивац, прослављени српски кошаркаш, о људима којима је помагао а који су га злоупотребљавали, „Недељник“/Б92

Сви ми које су похарали (жути) скакавци

Владе Дивац Ја сам борио за њихов бољитак, а они само за свој. Када су то заборавили, и дошли до власти, пара и моћи, ја сам им постао сумњиво лице.

Владе Дивац, бивши кошаркаш и одлазећи председник Олимпијског комитета Србије, о Демократској странци, „Недељник“/Б92

Свака нација има Кристијана каквог заслужује

Владе Дивац Ставили су Снежанину слику на насловну страну са њеним 'минијем' - 'мини морис', а не 'кантримен', и спинују. [...] Слику мог млађег сина су ставили на насловну страну са текстом 'Од убице до затвора', а био је једну ноћ на трежњењу у затвору у Сакраменту, где је шериф мој пријатељ, коме сам много захвалан што га није пустио. [...] А педофиле и убице означавају иницијалима. Такво је време дошло сада, да Кристијан Голубовић прича о моралу и дели аутограме, а да су Владе Дивац и његова породица криминалци и убице.

Владе Дивац, одлазећи председник Олимпијског комитета Србије, у интервјуу за „Недељник“

НА ТРАГУ ЕНГЛЕСКОГ (Yes No President)

Томислав Николић Па толико ми је важан био одговор на то питање да сам им рекао 'not yet'. Уопште нисам у фазону да размишљам о председничким изборима. Зато сам тад искористио ту реч. А и некако ми пало, разговарао сам с Корејцем пре тога, па остао траг од енглеског, па сам га баш искористио. Изашао пред новинаре и рекао 'not yet'.

Томислав Николић, председник Србије, објашњавајући зашто је проговорио на енглеском на питање да ли размишља о председничким изборима, „Ало“

Хипотека и на Титово име и дело

Новица Тончев Све те зграде смо наследили због тога што је СПС правни следбеник Савеза комуниста. Али нисмо успели да наследимо Титову партијску дисциплину и организацију, па сада крчмимо то што је остало. [...] Странка неће банкротирати, иако дугови у овом тренутку процењени грубо износе око 4,5 милиона евра. То није коначна цифра, јер се још своде рачуни, а нереди у финансијама су толики да фактуре стижу из целе Србије. [...] Мој предлог је да се кредитно задужимо и да страначка имовина буде јемство код банака. Осим тога, и чланови Председништва могли би своје станове да ставе под хипотеку.

Новица Тончев, члан Председништва Социјалистичке партије Србије, „Данас“

Боље бити просјак (и бедник) на власти него краљевић у опозицији

Новица Тончев Сада кад смо ушли у Владу, за СНС више нисмо бедници, али ћемо сигурно опет бити, јер се ближе председнички избори. То је цена високе политике.

Новица Тончев, члан Председништва СПС-а и председник Општине Сурдулица, „Данас“

Ведра чела и образа чиста (познаје се ко је социјалиста)

Новица Тончев Неки другови много плаше [премијера] Вучића, а неки као да су лепком залепљени за фотељу. Многи су заборавили да су на функцију дошли са квоте СПС-а. Као да се стиде партије која их је делегирала у Владу, Скупштину и јавна предузећа.

Новица Тончев, члан Председништва СПС-а и председник Општине Сурдулица, „Данас“

Седам сати квалитетних снова

Милорад Додик Мене већ десет година „хапсе“, а ја живим где сам живео и раније. Не бежим ни од чега: узео сам кредит, купио кућу, враћам кредит „Павловић банци“, све је јасно. Судски вештак из Тузле је утврдио да не постоји елементи било какве кривичне одговорности, а тешко би било претпоставити да ми је био наклоњен. Што се тиче „Павловић банке“, ту постоје неки прекршени банкарски послови књижења, али шта ја имам с тим? То су све спекулације, ја сам слободан човек. Када легнем, ја спавам седам сати без икаквог проблема.

Милорад Додик, председник Републике Српске, у интервјуу за НИН