Мали трактат о добровољном ропству

Милан Кнежевић Паметни људи се баве паметним стварима – читају, самују, гаје породицу, посвећују време сопственом избору. Кад кренете да се бавите бизнисом, он садржајно одреди највећи део вашег времена. Све време стварате вишкове који вам уопште не требају. Тако постајете талац материјалних вредности губећи своје суштинско јаство... Радници су само лоше плаћени статисти у том позоришту апсурда. Они су осуђени да целог живота чекају плату и да никад немају довољно за пристојан живот.

Милан Кнежевић, привредник, филозоф по образовању, „Блиц“

Шта учини Србија од Вучића

Милан Кнежевић Мене је Вучић лично молио да га подржим [на изборима 2012], јер имам висок углед међу привредницима. Рекао ми је: „Видиш ли, Кнежевићу, шта раде овој држави?“ и очи су му засузиле. [...] Данас бих могао да га цитирам и кажем: „Видиш ли, Вучићу, шта раде овој земљи?“

Милан Кнежевић, привредник, филозоф по образовању, „Блиц“

Мале тајне великих мајстора илузије и (статистичке) алхемије

Милан Кнежевић Пошто од 122.000 предузећа чак 32.000 није ни предало завршне рачуне, АПР је изнео податке о финансијском пословању привреде на основу статистичких података. Из аналитичког третмана избачено је свих 32.000 фирми како не би квариле бајковиту слику о привредним кретањима. [...] Сејање илузија је политички исплативо, али уводи грађане у стање колективне несвести.

Милан Кнежевић, привредник, „Блиц“

Преносиоци заразних болести

Зоран Милановић Нормално да са људима у Београду, екипи која је у рату одиграла монструозну одлуку, слушам Вучића и Николића, с таквим људима не могу причати. Не видим разлога да се љубакам с Томом Гробаром. Нећу с њима да причам, ако постанем премијер, с њима ће причати моји сарадници.

Зоран Милановић, председник хрватске Социјадемократске партије, „Танјуг“