Вучић је запалио жито?

Ђорђе Вукадиновић Волели бисте да личите на Ангелу Меркел, волели бисте да личите на Путина, али нажалост највише ме асоцирате на Калигулу и Нерона.

Ђорђе Вукадиновић, посланик са листе ДСС/Двери, обраћајући се мандатару Александру Вучићу током скупштинске расправе о експозеу, НСПМ

Ред, рад, дисциплина и Вучићева помоћ

Александар Вучић Не можеш да примаш социјалну помоћ, а да нећеш да очистиш улицу. Значи, имаш ти шта да радиш, него нећеш да радиш. Е, ако ти држава даје паре, можеш да изађеш и да нам помогнеш у чишћењу лишћа. Нема ту велике филозофије. Ви можете да ме не волите колико хоћете, али има рад да се поштује, а не нерад. Јер, најлакше је да сви не радимо и да тражимо од државе социјалну помоћ.

Александар Вучић, мандатар, образлажући експозе у Скупштини Србије, према „Доста је било“

Хендлуј ме нежно (пре пенетрације)

Соња Бисерко Нажалост ЕУ није успела да на прави начин хендлује проблеме Балкана. [...] Пенетрација Русије на Балкан, посебно у Србији, ставља Србију у фокус њихове пажње јер је се она перципира као кључни фактор стабилности на Балкану.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, „Данас“

Стигматизација (албанских) светаца

Соња Бисерко Осим што је Косово најважнији успех спољне политике САД, оно је и објективно важно за безбедност Косова али и региона. Радикализација једног дела младих на Косову због фрустрације и бесперспективности може постати озбиљан проблем за безбедност региона. Запад је одговоран за ту ситуацију и због сталне стигматизације косовске државе (специјални суд, статус северног Косова и др).

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, „Данас“

Кад неког волим, ја га научно волим

Александра Томић Оно што је важно рећи да тај научни рад, односно уопште овај експозе, може да се назове „Србија као нова економска парадигма Балкана“, и то не само Западног Балкана него Балкана уопште. Зато што ту постоје и земље које су чланице ЕУ а немају овакве резултате као што има Србија и Влада Републике Србије.

Александра Томић, др и посланик СНС-а, о експозеу мандатара Александра Вучића, РТС

Ауторски научни рад

Александра Томић Данас имамо заиста пред собом једно ауторско дело за које, пре свега, не треба рећи да је литерални рад, јер неко ко је писао ауторско дело и ко је на овакав систематични начин урадио 250 страна, у скраћеној верзији 67, може слободно да каже да има особине научног рада. И оно што предлажем, господине мандатару, да ваш рад заиста одштампате јер ће у будућности оставити великог трага за људе који се баве економијом и политичком економијом.

Александра Томић, др и посланик СНС-а, о експозеу мандатара Александра Вучића, РТС

Лига изузетних плагијатора

Душан Теодоровић Ова земља ће имати шансу да иде напред само ако Александар Вучић и његова екипа оду са власти. Синиша Мали се никада није бавио науком, нити ће се бавити, једино је хтео да има докторску титулу, па и по цену плагијата. Исти случај је са Јоргованком Табаковић, Небојшом Стефановићем и другима.

Душан Теодоровић, универзитетски професор и академик САНУ, у интервјуу за НИН

Мали од (Вучићеве) палубе

Александар Јовичић Нисам чуо да ме зову „мали Вучић“, али ако је тако - драго ми је.

Александар Јовичић, функционер СНС-а и председник београдске општине Палилула, према НИН-у

Онаквог студента (и председника) сте нашли да вређате

Љубиша Стојмировић Председник Србије Томислав Николић може да буде поносан на своју диплому. Позивам све посланике да због личног анимозитета не вређају ни председника, ни студенте, ни факултет који је Николић завршио.

Љубиша Стојмировић, посланик и професор на Факултету за менаџмент, у Скупштини Србије, РТС

Ергела „Вучић“

Драган Маршићанин Калигула у Сенат увео једног коња, Вучић у Скупштину и Владу - читаву ергелу.

Драган Маршићанин, в.д. председника ДСС-а, на „Твитеру“, РТС

Историја памти сурове императоре (и пиромане) а заборавља лажне Влахе

Александар Вучић Историја је запамтила Калигулу и Нерона, док [Ђорђа] Вукадиновића нико неће запамтити.

Александар Вучић, као мандатар, реплицирајући посланику Вукадиновићу који га је упоредио са двојицом римских царева, РТС

Досетљив(и) као Власи

Војислав Шешељ Овде је било речи о Власима и могао се извући погрешан утисак да имамо нешто против Влаха, а сви смо ми помало Власи. Захваљујући романском језику, имамо фонетику сличну италијанској и молим вас да се Власи поштују као наши преци. Ђорђе Вукадиновић се није изјашњавао као Влах из поштовања него из користољубља.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, у Скупштини Србије током расправе о новој влади, РТС