Човек од керамике

Александар Вучић Одличан сарадник [Братислав Гашић], са мојим пуним поверењем; када је погрешио, одговарао је. Што противници тиме нису задовољни, шта да им радим, ионако нисам никада ни имао намеру да њима удовољим.

Александар Вучић, мандатар за састав нове Владе Србије, „Бета“/N1

Вредне бубе, незналице... и шта беше треће?

Александар Вучић Нећу медиокритете и лење бубе, свезналице, лезилебовиће [у влади].

Александар Вучић, мандатар за нову Владу Србије, Б92

Чекајући беатификацију и канонизацију Павелића

Ивица Дачић За Немце је Хитлер симбол зла, једино у Хрватској се фашистичка творевина НДХ, њен духовник Степинац проглашавају за хероје, мученике и свеце.

Ивица Дачић, министар иностраних послова у техничком мандату, о одбијању амбасадорке Србије у Хрватској да прими хрватску протестну ноту, „Бета“/„Њузвик“

Лозинка на коју се одазивају (будући) министри

Александар Вучић Тако да, ако говоримо о реченици која решава питање следеће владе, она неће имати никаквих зареза нити стилских фигура, наводника, поготово не придева. Биће кратка и проста, две речи и један везник: рад и резултат. И тачка.

Александар Вучић, мандатар за састав нове Владе Србије, Б92

Кост(ур) и кожа

Александар Вучић Знате, неки људи освоје европску титулу у фудбалу па се неки играчи промене, а костур остане. Ивица Дачић ми не личи на костура.

Александар Вучић, мандатар, новинарима о саставу нове Владе Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Боље да ми изваде здрав зуб него да ме похвале код Вучића

Ивица Дачић Ко да лобира? Да вам кажем једну ствар, ви не познајете Вучића. Не дај Боже да ме неко хвали код њега. Ја бих волео да напишете да уопште не треба да будем министар. Јер, ако бисте ме похвалили, сигурно ме не би узео. Он је такав човек, не воли да трпи да [га] неко притиска.

Ивица Дачић, председник СПС-а, новинарима о формирању нове владе Александра Вучића, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Много кукоља мало жита

Санда Рашковић-Ивић Било би недемократски распуштати одборе који се залажу за коалиције са СНС-ом, јер их је доста.

Санда Рашковић-Ивић, председница ДСС-а, подносећи оставку на функцију због склапања локалних коалиција са СНС-ом, „Танјуг“