Спаситељ против давитеља

Владимир Путин Рећи ћу вам овако: ако неко хоће да се удави, не можете га спасити. Али спремни смо да пружимо руку сваком партнеру.

Владимир Путин, председник Русије, на питање девојчице Варварe да ли би спасио Порошенка или Ердогана да види да се даве, у „Директној линији“, „Спутник“/„Блиц“

За сада без лепше половине

Владимир Путин Не знам да ли би било паметно да рекламирам свој приватни живот. Ко зна, можда то буде утицало на на курс рубље и цену нафте. Сада озбиљно, знам да људе то занима, али то заиста није важно. Народ бира депутате Думе да би радили, а не да би рекламирали интиму. Једном приликом ћу задовољити вашу радозналост, али опростите ми што се то неће десити данас.

Владимир Путин, председник Русије, у „Директној линији“ на питање када ће упознати Русију са својом бољом половином, „Спутник“/„Блиц“

И где је уопште та Панама?

Владимир Путин Тзв. истражитељи су „уболи“ у празно, а можда и у још неко друго место. Тешко их је тужити за клевету, пошто нико не зна ништа о њима. [...] Ти папири делују као да су их представљали адвокати, а не новинари. Колико ја знам, моје име се тамо не спомиње. Није им пало на памет да је мој пријатељ Сергеј Ролдугин сав новац потрошио на инструменте, он је музичар. Нико не прима мито у виолинама.

Владимир Путин, председник Русије, о „панамским папирима“, у „Директној линији“, „Спутник“/„Блиц“

(Избор) између меког и тврдог империјализма

Владимир Путин Нас занима боља опција, а не ко је гори. Не мислим да ће се нешто драстично променити ако Хилари постане председница. У нашој историји са САД имали смо светле тренутке и сјајну сарадњу. И сада врло добро сарађујемо у одређеним пољима: борба против тероризма, ирански нуклеарни споразум... Они греше у томе што захтевају посебан статус, и што имају империјалистичке аспирације. Морају да науче да међународне партнере третирају равноправно и с поштовањем.

Владимир Путин, председник Русије, о Доналду Трампу и Хилари Клинтон, у „Директној линији“, „Спутник“/„Блиц“

Треће полувреме

Владимир Путин Није битно ко ће да гласа, већ ко ће да броји гласове.

Владимир Путин, председник Русије, шалећи се о предстојећим изборима, у „Директној линији“, „Спутник“/„Блиц“

Добри човек из Грозног

Владимир Путин Од када је [Рамзан] Кадиров на челу Чеченије, то је поново део Русије. На нас више нико не пуца из чеченских шума, размислите о томе.

Владимир Путин, председник Русије, у „Директној линији“, „Спутник“/„Блиц“

Пристојан а забораван (тип)

Владимир Путин Када је признао да је Либија његова највећа грешка, Барак Обама је показао да је пристојан тип. Нисам ироничан. Када је био сенатор, критиковао је америчку спољну политику. Ипак, када је постао председник, направио је грешке. Само јак човек могао је да призна своје грешке. Жалосно је то, што и поред признања грешака, САД настављају да их праве.

Владимир Путин, председник Русије, у „Директној линији“, „Спутник“/„Блиц“

Наставак старе политике мирним средствима

Вјерица Радета СРС је увек за мирна средства, демократска, преговоре и разговоре. Како смо се понашали увек, тако ћемо и убудуће.

Вјерица Радета, председница Извршног одбора СРС-а, „Данас“/„Истиномер“

Предстечајно ислеђивање премијера

Саша Радуловић То што прича премијер [Вучић] о стечајним поступцима су неистине, које саопштава преко „Информера“. Радо бих одговорио премијеру ако има храбрости да дође, уместо да шаље изасланика. Ја бих га питао шта су његов брат и брат Синише Малог радили као консултанти у приватизацији „Вршачких винограда“, зашто је од мене [као министра привреде] тражио кредит за Чеду Јовановића преко Фонда за развој?

Саша Радуловић, лидер покрета Доста је било и некадашњи стечајни управник, „Да можда не“ РТС-а

Не браните неоусташе од усташтва

Бошко Обрадовић По први пут можемо да изразимо дубоку захвалност независној држави Хрватској, што нас практично спасава од ЕУ. Како није независна држава Хрватска? Је л' се отцепила од Југославије и постала независна? [...] У неоусташком покрету, који је на власти у Хрватској, они се и те како позивају на НДХ као на почетак њихове државности. Немојмо да их бранимо од усташтва када се они тиме поносе.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, о хрватском блокирању Поглавља 23 у преговорима ЕУ са Србијом, „Таласање“ Радио Београда 1

Зоранин еквилибријум

Зорана Михајловић Једна паметна жена је рекла да ћемо имати родну равноправност онда када у једној просторији буде исти број неспособних жена као што је данас неспособних мушкараца. Да се мушкарци не наљуте, али ја се са тим слажем.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије у техничком мандату и потпредседница СНС-а, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Хашки цунами

Вјерица Радета Ослобађајућа пресуда Шешељу [пред Хашким трибуналом] направила је прави цунами. И први пут од када постоји странка, људи који раде у Извршном одбору странке не стижу да ураде свима чланске карте колико приступница стиже. На дан 31. марта имали смо 3.000 електронских приступница.

Вјерица Радета, председница Извршног одбора СРС-а, „Данас“

Забавно, буразере, забавно

Небојша Стефановић Постоји већи број праваца које полиција прати али, наравно, не могу о томе да причам да не покварим истрагу. Некад ми буде забавно шта све може да се прочита у медијима и могу да вам кажем да то, углавном, није тачно.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова у техничком мандату, о убиству певачице Јелене Марјановић и отмици Мирослава Ранковића, „Бета“

Од ЕУ више су пропали само наши преговори (са ЕУ)

Бошко Обрадовић ЕУ је пропали, катастрофални пројекат. Наш пут у ЕУ је управо стигао у ћорсокак. За 16 година придруживања, отворили смо 2 од 35 поглавља. Математичари су израчунали да нам треба да преговарамо до 2250. године.

Бошко Обрадовић, председник покрета Двери, о хрватском блокирању Поглавља 23 у преговорима ЕУ са Србијом, „Таласање“ Радио Београда 1

Затвор, угодно место за живот

Оља Бећковић У затвору је данас занимљивије јер се тамо бар нешто дешава. Дођу нови затвореници, а код нас је све исто и досадно. Један човек, исти трикови, кампања нон-стоп.

Оља Бећковић, новинар, на промоцији књиге Драгољуба Жарковића „Напредна књига – године успона Александра Вучића“, „Данас“/„bizlife.rs“

Лига опасних уротника

Александар Вучић Нема разлике између Бориса Тадића, Бојана Пајтића, Војислава Шешеља, Санде Рашковић Ивић, Новице Тончева и Бранка Ружића. [...] Њихова једина политика је – „мрзим Вучића“. Ако су за три сата били у стању да се договоре око лакрдије на Ђерам пијаци, после избора ће бити у стању да се договоре за три минута. Познајем све те људе врло добро, све политичке разлике ће избрисати само да се дочепају власти. Политика је много више психологија него математика.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату и председник СНС-а, у интервјуу за НИН