Све странке су смртне, само је Социјалистичка партија бесмртна

Ивица Дачић Не знам како нас [грађани] доживљавају, само знам да је наша предност то што смо странка са трајањем, која има неограничени рок трајања. Баш зато успевамо да сачувамо наш идентитет у коалицијама у којима смо мањински партнери - тако је било у време ДС-а, ДСС-а, СНС-а. Нисмо се ми одрицали ничега што је Влада Србије урадила, што смо заједно носили на својим плећима.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије у техничком мандату, „Око“ РТС-а

(Полу)маратонац истрчава још један круг

Владимир Павићевић Две трећине полумаратонске стазе за 88 минута. Спреман за Београдски маратон 16. априла и за изборе 8 дана касније.

Владимир Павићевић, заменик председника Нове странке, коалиционог партнера ДС-а, „Твитер“

(Прве) три устаничке пушке

Ненад Чанак На политичкој сцени нема бољих од Чеде, Бориса и мене. [...] Програм је једноставан: као што до сада нисмо дозвољавали да зацаре примитивизам и лудило, тако нећемо дозвољавати ни од сада. Стоп фашизму! Стоп насиљу! Стоп страховлади! Хоћемо ли ово трпети или нећемо?

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, коалиционог партнера СДС-а и ЛДП-а, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Лига изузетних (политичких) џентлмена

Ивица Дачић Сви који ме добро познају, знају да ја увек желим да играм у првој лиги. Према томе, нема потребе да ме неко моли да уђем у владу, јер је то за нашу странку добро. Односи између Вучића и мене не заснивају се на молбама и уценама, реч је о међусобном уважавању онога што је добро за интересе Србије. Ми смо два пута правили владу, иако ја нисам био неопходан за формирање владе. Мислим да ћемо заједно имати више од 60 одсто посланичких мандата и да је логично да се настави започето.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе у техничком мандату, „Око“ РТС-а

Између „филозофије беде“ и „беде филозофије“

Бојан Пајтић На овим изборима бирате да ли верујете својим очима или верујете Вучићу, да ли верујете здравом разуму или верујете [Драгану Ј.] Вучићевићу, да ли верујете свом фрижидеру или телевизору.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, са изборне листе „За праведну Србију“, у Крагујевцу, „Танјуг“

Три парохије за једног Палму

Драган Марковић Палма Морава град који ће чинити Параћин, Ћуприја, Јагодина. Морава град који неће трошити градске и општинске паре, него ћемо обезбедити паре из европских фондова. Ја сам други по популарности у Србији, [одмах] после Вучића, да знате, већ четири године. Имам веома висок углед у ЕУ.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије (ЈС), „Шта радите, бре?“ РТС-а

Ко то (тамо) нама срећу квари?

Ивица Дачић и Александар Вучић Александар Вучић: Да молим Дачића због фотеље - тај филм нећете гледати.

Ивица Дачић: Делим став с Вучићем, нити моли, нити молим.



Ивица Дачић и Александар Вучић, о предизборним написима медија да ће Вучић „на коленима молити (Дачића) да уђе у владу“, „Шта радите, бре?“ РТС-а

(Изборни) обрачун код О.К. корала

Небојша Стефановић Формирани су посебни тимови полиције чији ће једини задатак бити да на дан избора, 24. априла, сузбијају изборне крађе. [...] Можда им, чак, неће личити на полицајце, али када им буду ставили лисице на руке и те како ће да им личе на полицајце.

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова у техничком мандату и потпредседник СНС-а, испред просторија странке у Лапову, „Бета“

Разгледница из арапске земље Сафари

Ивица Дачић Не можемо да повучемо амбасадора из Либије, због 300-400 наших људи који тамо раде. Ми ћемо још једном све то преиспитати... Људи који тамо раде апсолутно нису забринути за своју безбедност колико смо ми за њихову. Недавно је извештај из Сирије написан тако од стране наших људи из Дамаска, да малтене пожелите да одете тамо на туристички аранжман.

Ивица Дачић, министар спољних послова у техничком мандату, о страдању двоје службеника амбасаде Србије у Либији, „Око“ РТС-а

Ако немате своје идеје (и 50 одсто подршке), осуђени сте да остварујете туђе

Ивица Дачић Социјалисти и комунисти су уз каранфиле примали раднике. Данас [радници] добијају само отказе. Чекајте, шта је боље? Ми хоћемо повратак у будућност, да добре идеје буду у будућности. Ја не могу да спроводим своју политику са 10 посто гласова [подршке].

Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије, „Око“ РТС-а

Какви сте ми ви Американци, такав сам вам ја Обама

Ивица Дачић Ја не желим да буде социјалиста утописта. Хоћу само да кажем, ако Обама може да каже у Америци - здравствена заштита за све, ваљда могу и ја то овде да кажем.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије у техничком мандату, „Око“ РТС-а

Никад доста хапшења

Војислав Шешељ Ако освоји власт на предстојећим изборима, СРС ће ослободити све сиромашне из затвора... Хапсићемо све оне који су изручивали Србе Хашком трибуналу, и криминалце, пре свега, међу политичарима на челу са Томиславом Николићем и Мајом Гојковић... затворе ћемо напунити криминалцима политичарима и њиховим тајкунима.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, на митингу у Лесковцу, „Бета“

Слобода, једнакост, братство (и мир у свету)

Ивица Дачић Ивица Дачић је тренутно председник странке. Односно, да се не обраћам себи у трећем лицу - ја сам председник странке. Кад буде неко други за педесет година, говориће исто што и ја. Зато што је наша политика трајање, зато што наше идеје не могу да се униште тако што ћете да уништите Дачића или неког другог. То су идеје још од Француске буржоаске револуције - слобода и једнакост свих људи.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије у техничком мандату, „Око“ РТС-а

Неша о Ненаду (и обратно)

Ненад Чанак О Ненаду Чанку имам амбивалентно мишљење. У неким стварима бих гласао за њега, а то је чињеница да је тврдоглав па не мења мишљење. У том смислу се може поуздати да неће правити компромисе. С друге стране бих се запитао да ли треба гласати за њега обзиром да је импулсиван, па му се деси да понекад реагује у афекту.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, на питање да ли би гласао за себе, НИН (ВИДЕО)

Пацовски канали

Ненад Чанак Пустити нацисте на улицу у име демократије је исто као пустити пацове у дечију собу у име екологије.

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, у интервјуу за НИН

Кад Богољуб благосиља

Миланка Карић Када сам одлучила да уђем у политику, после Богољубовог одласка из земље, подржао ме је речима: „Ти си права српска мајка, остварена жена, племенита, храбра, правдољубива, борбена, искрена и немаш чега да се плашиш! Борићеш се за правду, истину, за част своје породице, за хиљаде чланова Покрета Снага Србије, индустријалаца и предузетника, које је тадашња власт рекетирала и прогањала исто као и нас!“

Миланка Карић, супруга Богољуба Карића, „Недељник“/„bizlife.rs“

Голгота Ненада Чанка и васкрс Михаља Кертеса

Ненад Чанак Михаљ Кертес је 1999. наручио моје убиство, а данас се он и Радован Панков, као нови чланови СНС-а, грле са Милошем Вучевићем, градоначелником Новог Сада. Ако је Кертес сада васкрсао, онда је ту неки озбиљан неспоразум.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, у интервјуу за НИН

Фирма „Вучић“

Весна Пешић Све те различите феле на Вучићевој листи су – Србија! А Вучић је исто што и Србија, то јест скуп свих тих различитости – од русофила до натоваца. Цела та папазјанија се на овим изборима рекламира под фирмом „Србија побеђује – Александар Вучић“. Кога то Србија побеђује? Да ли неке спољашње такмаце или непријатеље? Не, она побеђује све оне опције који нису на Вучићевој листи, те који нису Србија.

Весна Пешић, социолог, о предстојећим изборима, „Пешчаник“