Од Чеде је остануло Саши

Марко Видојковић Мислим да се једна екипа фанатика преселила из ЛДП у ДЈБ. Видим да су исте фаце. Они на сличан начин бране свог вођу... Сећам се тог фанатизма у доба успона Чеде Јовановића. Углавном су „чедисти“, из ЛДП-а, скакали за врат, а могао си да причаш против власти шта хоћеш. [...] Мој утисак је да је Саша тројански коњ, зато што ми је чудно да неко упорно излази сам на изборе, када је јако тешко достићи пет процената [за цензус].

Марко Видојковић, писац, о покрету Доста је било Саше Радуловића, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Оверено печатом Информера

Марко Видојковић Имао сам ту срећу или несрећу да читам „Информер“, па сам у једном нашао судску пресуду којом је Саша Радуловић кажњен са 60.000 динара, зато што је фирми своје жене, у стечајном поступку који је водио, наместио посао. Екипа „Информер“, познати као лажови, кажу да то нису њихове речи, да постоји пресуда... Сада сам то прочитао написмено, и ма колико „Информер“ служио за борбу против политичких противника, то је нешто са печатом и потписом, где се Радуловић дисквалификује и у моралном и у законском смислу.

Марко Видојковић, писац, о покрету Доста је било Саше Радуловића, „Лични став“ на каналу „youtube.com“

Геј-бизнис алијанса

Санда Рашковић-Ивић Заиста нисам хомофобична, али сметају ми те геј активистичке организације које су од једне сексуалне оријентације почеле да праве политику и велики бизнис. Хиљаду пута сам рекла да је геј популација, односно хомосексуална популација, дала велики допринос светској култури и науци. Када дођем код лекара с дететом, не занима ме да ли је доктор геј или стрејт, него да ли је добар доктор.

Санда Рашковић-Ивић, председница ДСС-а, „Пресинг“ на ТВ N1

Поклањање туђег и узимање свог

Санда Рашковић-Ивић Крим и Косово се јако разликују. Они се не разликују само у једној ствари - то што се Русија крстила на Криму, а Србија на Косову. Тамо где се крстите, ту вам је завичај. Крим је био саставни део Русије неколико векова, а педесетих година га Никита Хрушчов просто дао Украјини када је то била једна држава.

Санда Рашковић-Ивић, председница ДСС-а, „Пресинг“ на ТВ N1

Ја нисам издала ДСС, али Коштуница јесте мене

Санда Рашковић-Ивић Господин Војислав Коштуница се после изборног пораза 2014. године повукао са места председника странке. Није се много мешао у политику странке. Нажалост, дан после мог избора из странке је изашао, оптуживши ме да сам издала принципе ДСС-а. Наравно, нисам могла да издам принципе, јер за један дан не можете променити ниједан страначки папир... Ценим његове потезе у прошлости, али овај потез ме боли.

Санда Рашковић-Ивић, председница ДСС-а, „Пресинг“ на ТВ N1

Путин му јавља (2 x „3 па 1“)

Братислав Југовић Медији кажу да се [премијер] Александар Вучић у последње две године шест пута састао са Владимиром Путином. То уопште није тачно, осам пута се састао са Путином. За ова два пута медији, ето, нису сазнали. Ја вам кажем да је баш тако било.

Братислав Југовић, потпредседник Покрета социјалиста, коалиционог партнера СНС-а, „Упитник“ РТС-а

Вучић и Вулин му јављају

Братислав Југовић Влада Александра Вучића је влада од интегритета и никада неће увести санкције Русији. Када би у овој земљи Санда Рашковић Ивић [ДСС] била премијер, она би у року од месец дана увела санкције Русији.

Братислав Југовић, потпредседник Покрета социјалиста, коалиционог партнера СНС-а, „Упитник“ РТС-а

Мало (преко)сутра

Ивица Дачић Нас други не интересују, ми гледамо свој програм, своју традицију. Увек смо били ту када је било најтеже. Зато вас позивам да храбро изађемо на изборе, да будемо уверени да су наше идеје неуништиве. Чули сте да пишу како нам је пао рејтинг. Како је рекао Слободан Милошевић: „Мало морген!“.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије у техничком мандату, из увода емисије „Упитник“ РТС-а

Четке и (гвоздене) метле

Војислав Шешељ Пусти мене, Александре Вучићу, да ја сређујем економију и финансије, да ја сређујем здравствени систем, да се ја обрачунам са криминалом, да ја средим одбрану Србије, да средим културни и научни систем, јер ти ниси за то способан.

Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, из увода емисије „Упитник“ РТС-а

Водите га у Србију и не враћајте (у Њујорк)

Данас Влада Србије неће подржати кандидатуру Вука Јеремића за генералног секретара Уједињених нација. Саговорници „Данаса“ тврде да Јеремић снажно лобира за ту подршку.

„За Јеремића снажно лобирају и руски званичници. Међутим, с друге стране, из европских дипломатских извора, као и из америчких, чујемо снажна противљења могућности да Јеремић на било који начин буде укључен и подржан, чак ужаснутост,“ речено је у Влади Србије.



Данас, поводом наступајућег избора за генералног секретара УН

Сит (премијер) гладном (раднику) верује

Александар Вучић Нисам ни слеп ни толико глуп да не знам колико људи у Србији тешко живи и колико су људи сиромашни. Знам то. Знам, пријатељу, чини ми се, боље него било ко други. И то радим сваки дан обилазећи Србију и видим људе баш како живе. И зато се и борим, и радим, и трудим да то не буде случај.

Александар Вучић, премијер Србије у техничком мандату и председник СНС-а, на митингу у Панчеву на добацивање грађанина да је „народ гладан“, N1