Све смо могли ми (да је дужа била Чедина младост)

Чедомир Јовановић Дао сам 20 година своје младости за идеје које сада следи читава Србија.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, у Шапцу, „Танјуг“

Упознајте Шормаза да бисте више мрзели НАТО

Драган Шормаз Слаба подршка српских грађана [чланству Србије у НАТО] последица је јаке пропаганде која се води против НАТО. Међутим, поглавље 31 ће доћи на ред и ми ћемо се свакако наћи под безбедносним кишобраном НАТО-а.

Драган Шормаз, посланик СНС-а и члан сталне делегације Србије у Парламентарној скупштини НАТО, „Вести“

Човек кога није интересовало да буде председник

Томислав Николић Извештаји безбедносних служби не стижу. Не тражим их и не отварам, пошто не добијам извештаје о томе шта се дешава у Србији већ о ономе шта се дешава у Сирији, како ће Ирак даље, шта ће бити са Ираном. Рекао сам – хвала лепо. Шта треба, да идем да молим и тражим извештаје [о Србији]? Ко то одбија да ми шаље? Не знам и не интересује ме.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Ђаволски добар смер (а тек правац)

Мило Ђукановић Логично је да се премијер Вучић мења у овом смеру брже од његовог бирачког тела, али мислим да у томе сви морамо показати разумевање, стрпљење и пружити подршку. Сигурно има грешака, као што их има код свакога од нас. [...] Ђаволски је посао данас на Балкану водити проевропску политику. Морамо знати, нису европске и евроатлантске вредности тако дубоко укорењене у овом региону, напротив.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе и председник ДПС-а, у интервјуу за Радио „Слободна Европа“

Бог и новинарка праштају, НАТО не

Братислав Гашић Нисам смењен због новинарке. Моја смена има много већу позадину од тога. Мене су смениле стране силе: Американци, Британци и Давенпорт.

Братислав Гашић, одлазећи министар одбране, мештанима села Вратаре и Здравиње, о својој изјави, према „Блицу“

Спавај, бре, мало!

Владимир Путин Поштовани господине државни секретару, ми видимо колико напора улажете за решење низа горућих проблема, не успевамо да пратимо ваше кретање. Видим, треба да се наспавате.

Владимир Путин, председник Русије, америчком државном секретару Џону Керију, „Спутњик“