Дај, опустите се или ћу пустити Вучића на вас

Зорана Михајловић Другари, будите сигурни, као што је и Вучић сигуран, не учествујем у томе! Зато опустите се и радите свој посао због којег вас је Вучић и довео ту где јесте.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и потпредседница СНС-а, о „урбаним легендама“, „Фејсбук“/„Блиц“

Каламити Џејн

Зорана Михајловић Када дође време да измеримо пролазно време, [...] онда креће „урбана легенда“ о мени, која је још и плавуша, која се стално нешто буни. Жени која води тим који је Србију за годину дана померио за 39 места навише на утицајној листи Светске банке. Жени која тражи веће казне за насилнике који убијају жене, која се бори за права Рома. Жена која не краде и којој је грех што слави славу.

Зорана Михајловић, министар за саобраћај и потпредседница Владе Србије, „Фејсбук“/„Блиц“

Усељење на психијатрију

Владимир Јовић Директори великих психијатријских установа у Србији процењују да 30 до 40 одсто њихових пацијената уопште нема медицинских индикација, односно да нема разлога за њихово задржавање. Они су у довољно добром стању да могу да функционишу у заједници, али једноставно немају где – породице их неће, немају ни стан, ни посао, а неки од њих ни основна лична документа.

Владимир Јовић, психијатар и психоаналитичар, „Политика“/„bizlife.rs“

Одрађивање профила (и мењање личног описа)

Мирослава Миленовић Они би највише волели да ми [Савет за борбу против корупције] престанемо да радимо и да се у тој трци изморимо, али неко од њих није добро одрадио мој профил. Јуче су ми помогли да схватим да сам на почетку трке.

Мирослава Миленовић, чланица Савета за борбу против корупције, поводом напада непознатих нападача на њу, „Пешчаник“/„Телепромптер“

Дух(ови) из чаробне флаше

Милорад Додик Међународна заједница је пре него што је започела имплементацију Дејтонског споразума кренула у његово „поправљање“, па је промовисан „дух Дејтона“. Ја се придржавам „слова Дејтона“. У Босни и Херцеговини је опасно ширење духова, а странци су га пуштали не само из велике боце, већ из сваке пивске флаше.

Милорад Додик, председник Републике Српске, поводом 20 година од Дејтонског споразума, „Седмица“ Радио Београда 1

Буђење (међународних) пацова

Милорад Додик Још увек се задржавају ти међународни пацови, који се крећу по канцеларијама у Сарајеву и примају огромне плате. Они су, према међународној терминилогији, пси рата - или праве проблеме или их санирају. Сада у Босни и Херцеговини, где постоји стабилност и економска активност, [...] свидело им се да ту остану, да не би ишли у Сирију, Ирак и Авганистан, па промовишу проблеме.

Милорад Додик, председник Републике Српске, поводом 20 година од Дејтонског споразума, „Седмица“ Радио Београда 1