Купује се на трафици, а нису књиге

Оља Бећковић Хајде ми да се договоримо са тим озбиљним књижарима да не може на истом месту да се продаје Андрић и нека од оних водитељки, или шта знам. То друго није књига, то стави у самопослугу, на киоск, где хоћеш, али у књижари не може да стоји.

Оља Бећковић, новинар, „mojnovisad.com“

Писци за читаоце у покушају

Оља Бећковић Ви имате доста људи који мисле да читају зато што купују то за шта мисле да су књиге и те ауторе за које мисле да су писци.

Оља Бећковић, новинар, „mojnovisad.com“

Машина Вучић

Жељко Митровић Аца [Вучић] је машина која не стаје од 20 до 22 сата дневно. Као да је с друге планете. Ја сад спавам мање од шест сати дневно јер ме је срамота да он може да издржи, а ја не могу. Мртав сам убеђен да подршком њему радимо исправну ствар. Све иде ка томе да ова земља изађе на нешто добро.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, о пливању кроз све режиме, „Курир“

Служио сам (сваког) српског краља

Жељко Митровић Као телевизија смо се определили да дамо снажну подршку сваком ко је решио да направи нешто од ове државе. Апсолутно сам уверен да нисмо, нити ћемо скорије имати неког с толиком посвећеношћу и енергијом. Некад ме је срамота кад ме [Вучић] позове, а ја нисам неко ко устаје у шест ујутро, и тад се осећам као да смо ми слабији од њега.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, о „пливању“ кроз све режиме, „Курир“

Златно (Коштуничино) доба

Жељко Митровић [Најудобније је било] за време Коштунице. Тад нисам знао да политика постоји. Никада либералнијег периода у историји српских медија није било него у време Коштунице. Никад ме нико ни за шта није позвао.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, „Курир“

Његов (председнички) живот је био Швицарска

Жељко Митровић [Борис] Тадић није био животно опредељен да од ове земље направи нешто. Макар то није показивао. Он је позитиван лик, али никако не за позицију на којој је био. Био би супер председник да смо Швајцарска. Али где треба засукати рукаве и радити по цео дан, то никако.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, „Курир“

Даље нећете моћи (да муљате)

Иван Тасовац Једино добро је то што је Министарство послало јасну поруку свим клановима и интересним групама којих у култури има, не само када су у питању грађевински радови: „Господо, што сте муљали - муљали сте! Нема више! А колико сте муљали, тиме ће се бавити надлежне државне институције“.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, после смене директора Музеја савремене уметности, „Фонет“

Односи са српским националним интересима

Жељко Митровић [Слободан] Милошевић је био добар у односима према српским националним интересима и то је нешто што историја већ показује и уважава. Наша спољна политика данас се поприлично ослања на тековине онога што је Милошевић урадио.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, „Курир“

Најбржи и најбољи је онај ко тренутно влада

Жељко Митровић Са свима сам био океј. С некима познаник, с некима пријатељ, с некима веома близак. Не постоји нико ко је био толико посвећен, ангажован да од ове земље направи нешто и то уради релативно брзо као Александар Вучић. Зоран Ђинђић је делимично имао те особине. Они су различити, али су помало личили у односу на амбицију да нешто ураде за земљу.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, о „пливању“ кроз све режиме, „Курир“

Нас и Немаца сто милиона

Александар Вучић Немци су поставили тврде услове Србији и Србија је испунила све те тешке услове, и зато очекујем да Немачка своју реч поштује... То је моја политика, ја сам желео да се ближе вежемо за Немачку, ја верујем у немачку реч и, ако то не буде, лично ћу бити одговоран за то. Никога ништа нећу да молим. Рећи ћу да је Србија [то] заслужила, после преговора у Бриселу [са Приштином].

Александар Вучић, премијер Србије, уочи посете Берлину, „Танјуг“