Покер у сенци

Александар Јовичић Бојан Пајтић је промешао неке карте. Дама - госпођа Чомић, жандарм неприкосновено припада господину Шутановцу. Сматрам да Бојан Пајтић спрема још две јаке карте - „кеца“ и „попа“. „Кец“ - Зоран Живковић као председник Србије у сенци; бољег немају, странка му је толико велика... Ако „кец“ подбаци, господин Пајтић ће грађанима понудити монархију у сенци и поставити господина Мићуновића за краља.

Александар Јовичић, потпредседник Извршног одбора СНС-а, о влади ДС-а у сенци, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Најгоре тек долази

Александар Јовичић Александар Вучић је постављен, тачније изабран за председника владе пре девет-десет месеци. Сачекајте до краја мандата, изненадићете се.

Александар Јовичић, потпредседник Извршног одбора СНС-а, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Жена змај

Зорана Михајловић На ногама сам од 4.15. До поласка на посао читам мејлове и новине. На послу сам до осам увече, увек ми фали још времена. У кабинету имам и неколико одела и мало шминке како бих могла све да обавим.

Зорана Михајловић, министар саобраћаја и потпредседница Владе Србије, „Курир“

Зорана, жена које има

Зорана Михајловић За мене Осми март није дан за шопинг, а жене нису икебана!

Зорана Михајловић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, „Курир“

Богољуб по Богољуб, погача (и палача)

Богољуб Карић Молим вас. Нисам био десет година ван земље да би ме сада неко хапсио на аеродрому. А и зашто да ме хапсе? Зато што је држава од мене профитирала две милијарде евра? Па да је десет таквих као ја, то је 20 милијарди. Да имамо десет таквих компанија које су такав злочин у Србији направиле као што сам ја, Србија би имала 20 милијарди.

Богољуб Карић, председник „БК групе“, из Москве у интервјуу за „Курир“

Непријатељ (никад) не спава

Душан Вујовић Осећам се као да стално „играмo“ на непријатељском терену. Противници су нам наследство, услови на међународном тржишту, ограничен кадровски потенцијал и финансијска средства. Проблем су и медији као „судије“ који су често у праву, али понекад у важним тренуцима своје слободно судијско уверење без икаквог разлога окрећу против нас.

Душан Вујовић, министар финансија, „Политика“

Инвестиције или пропаст

Хајнц Вилхелм Aко имате уштеду у буџету, то не значи да се ваша економија опоравља. Да би економија почела да се опоравља, неопходне су инвестиције, и то не само стране, већ и ваше, домаће.

Хајнц Вилхелм, амбасадор Немачке, „Курир“

Агент (слабо плаћених) лењиваца

Слободан Антонић Кад год видим касирку у оближњој самопослузи – која не диже главу за 24.000 месечно, или кад видим свог комшију – који и по највећој зими стоји иза картонске кутије на улици, сетим се тих неподношљивих пренемагања о „нашој лењости“ и стварно ми дође да повратим.

Слободан Антонић, социолог, у тексту „Агент окупације“, НСПМ

Бој бије срце у Иване!

Ивана Шпановић Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе која је сила која ми прети, него по томе колику светињу браним!

Ивана Шпановић, српска атлетичарка, после освојене златне медаље у скоку у даљ на EП у дворани, цитирајући поруку кнеза Лазара пред Косовску битку, „Твитер“/„Инстаграм“

Ко је ове познавао, ни пакао га неће оптерећивати

Душан Вујовић Поскупљење струје има значајан психолошки ефекат, поготово у тешким економским условима. О томе се прича већ дуже време, али нисмо желели да људе оптерећујемо пре објаве. У медијима је ситуација таква да би вест о поскупљењу могла да одвуче пажњу јавности с најважније позитивне ствари да смо, после два науспешна покушаја, добили подршку ММФ-а.

Душан Вујовић, министар финансија, у интервјуу „Политици“, „Срна“