Приватизација (у Србији) за почетнике

Љубодраг Савић Неколико недеља су говорили да постоји озраченост зграде, да она мора да се сруши, да ће требати неколико милиона марака да се шут одвезе - да нас спасу тог шута. Продата је за 10 милиона марака, власник је недуго затим продао за 50 милиона марака. Данас тамо имамо ТЦ „Ушће“, може још један Це-Ка да се гради. Брат брату, то сада вреди више од 500 милиона евра.

Љубодраг Савић, професор Економског факултета, о продаји бивше зграде Це-Ка у Београду, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

Напредњаци, браћо и земљаци...

Александар Мандић Немам ништа против кад председник [владе] каже - ја хоћу да учим. Али, изабрати Блера за ту лекцију. Побогу, брате...

Александар Мандић, позоришни редитељ, о Блеровом предавању српским министрима, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

На крају би хаос

Саша Радуловић Када приватизујете хаос, увек добијате хаос. Онда се ствара простор за рекете, корпцију, пљачку. То је оно што се десило. У том хаосу вам долазе којекакви белосветски лупежи који размишљају како да извуку неке секундарне сировине, кеш, некретнине... Први корак је увести ред у свакој области у друштву.

Саша Радуловић, лидер покрета „Доста је било!“, о приватизацијама у Србији, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

Какав вам је Вучић премијер, такав сам вам ја председник

Томислав Николић Не може премијер да позове другог председника у госте. Ја нисам позвао, односно, Александар Вучић, имали смо договор да разговарамо о посети, али заборављате да је председник Јосиповић био у посети Србији.

Томислав Николић, председник Србије, о Вучићевом позиву Колинди Грабар Китаровић, РТС