Утеривање ђавола (у Пајтића)

Игор Мировић Иако сам у први мах мислио да се не обазирем на болесне лажи психопате и умоболника Бојана Пајтића, који ме без икаквих доказа [...] лажно оптужује и клевеће, јасно је да сам морао реаговати и реагујем управо због тога да свуда и на сваком месту покажем размере лажи, лудила и изопачености којом је Пајтић опседнут.

Игор Мировић, потпредседник СНС-а, о председнику Извршног већа АП Војводине, „Танјуг“

Последња линија одбране Војводине (од ДС-а)

Игор Мировић Суноврату Војводине у који је води криминалац Бојан Пајтић морамо се супроставити свим политичким средствима, јер уколико то не учинимо - злочиначка организација [ДС] коју Пајтић предводи до краја ће уништити Војводину и претвориће је у каљугу за вечно иживљавање, отимачине и проневере.

Игор Мировић, потпредседник СНС-а, о председнику Извршног већа АП Војводине, „Танјуг“

Први певци у (чича) Томиној колиби

Томислав Николић Ивица Дачић и Зорана Михајловић упорно се самокандидују за моју функцију. Неће стићи далеко, јер певац који први кукурикне обично заврши у лонцу.

Томислав Николић, председник Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Теорија и пракса политичког деловања (и председниковања)

Томислав Николић Ти што упадају у политику на чудан начин и промовишу се као стручњаци за сваку област, па могу сваке године да буду министри у другом ресору, не знају ни политичку теорију ни политичку праксу. Понашају се као петао о ком сам говорио.

Томислав Николић, председник Србије, „Фонет“

Мене су бабе нарикаче уклеле (Реконструкција лоше конструкције)

Иван Тасовац Са Вучићем на недељном нивоу разговарам о реконструкцији. Али, на велику жалост дежурних баба нарикача - о реконструкцији музеја, а не владе.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Скренути лево код Албукеркија

Борислав Стефановић Демократска странка треба да иде више улево и буде странка која пропагира социјалну правду, борбу малог човека против крупног капитала, нешто попут грчке Сиризе.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а и шеф посланичке групе странке у Скупштини Србије, „Блиц“