Ако пропаднем ја, нека пропадне и Србија (и обрнуто)

Александар Вучић Дакле, реформе су и сан, и циљ и начин. Лично, мислим да су и питање опстанка, не само мог – а не мислим да опстаjем ако у њима не успемо – него и опстанка Србиjе.

Александар Вучић, премиjер Србиjе, у ауторском тексту за НИН

Вучић царује, Тачи кладе ваља

Александар Вучић Ако Хашим Тачи каже да нема преговора, то је велика сила, он је велики лидер свог народа, ја сам обичан човек и не могу да претим. Ми смо спремни да разговарамо... Ако ти лидери у небесима кажу да неће да дођу, онда неће доћи у Брисел, али ја се бринем да ће да трче у Брисел.

Александар Вучић, премијер Србије, о спору с Приштином око „Трепче“, „Ало“

Привиђање предсказања

Александар Вучић Видим нове индустриjе, инвестициjе, пољопривреду коjа прави разлику, видим везе са светом, Eвропом и регионом, преко нових путева, железнице, великог аеродрома.

Александар Вучић, премиjер Србиjе, у ауторском тексту за НИН

Небо је мало за све

Александар Вучић Реформе су промена стања духа jедног народа, навикнутог на улогу и жртве и кривца, убеђеног да од њега ништа не зависи, а опет спремног да погине за сваку од неразумних, а великих вредности коjе му разни мешетари продаjу. Реформе су, такође, и убеђивање Србиjе, људи коjи у њоj живе, да нема никаквих награда на небу, али да има, сасвим довољно тога на земљи за шта се треба потрудити.

Александар Вучић, премиjер Србиjе, у ауторском тексту за НИН