Врли нови (западни) свет

Никита Михалков Да не говорим о истополним браковима. То је истребљење човечанства. У Немачкој је недавно био случај да је девојчица изашла са часа сексологије, јер јој је било непријатно. Није из такве породице где се прича о таквим стварима. И пошто њен отац није хтео да плати казну, послали су га на један дан у затвор.

Никита Михалков, филмски режисер, „Око“ РТС-а

Колач од слатко-киселог теста

Никита Михалков Не може се свакоме колач умесити... Људи који ме уопште не познају говоре о мени глупости и гадости. За мене би тужно и болно било када би људи који ме добро познају рекли да сам овакав или онакав. Знате како кажу, нек си само у миру са собом и Господом Богом, а људи ће увек причати.

Никита Михалков, режисер, „Око“ РТС-а

Главни и неодговорни уредник (свих медија) на ивици нервног слома

Оља Бећковић Директори из Б92 често су сугерисали да променим поједине госте, јер ће, у супротном, неко полудети. А ко би полудео? Једини који је тако осетљивих нерава, дакле премијер, коме је лако да полуди на сваку такву бесмислицу. Ради се о поремећају стварности, где је Вучић замислио да једна телевизијска емисија представља фронт против њега.

Оља Бећковић, новинар и водитељ забрањеног „Утиска недеље“, „Један на један“ РТВ-а

Последња тура пред фајронт

Оља Бећковић Ти си се 90-их година нечему надао, па си се борио, ишао на улицу и за све то изборио. Сада, 24 године касније, ти знаш да више немаш чему да се надаш јер су те сви преварили и, на крају, довели овог против кога си то би пре 25 година.

Оља Бећковић, новинар и водитељ забрањеног „Утиска недеље“, „Један на један“ РТВ-а

Победнички утисак ове недеље је забрана (И култ је релативан)

Оља Бећковић Мистериозни човек са духовитим презименом – Ајнштајн, без било какве визит карте, предложио ми је да „изгуглам“ на интернету да он никога није преварио. Он је, заправо, био задужен да ми саопшти да емисије 21. септембра нема, уколико не потпишем уговор да од новембра прелазим на „Б92 Инфо“ канал. Објашњење је било крајње цинично, а гласило је да се ради о култној емисији, за коју је идеално да буде, како кажу деца, бачена у канал.

Оља Бећковић, новинар и водитељ забрањеног „Утиска недеље“, „Један на један“ РТВ-а

Један Веља мења све галамџије и незналице

Велимир Илић Ових дана очекујем одлуку премијера да ме Влада задужи да ја то регулишем. [...] За неке људе је боље кад нешто не знају, да мање раде, јер ће и мање грешака правити. [...] Мислим на оне који [...] много галаме, присутни су у медијима и „све знају“. Кад их питате колико су урадили, видите да је то ништа. Ја сам иза себе оставио 4.500 путева.

Велимир Илић, министар без портфеља, о санацији поплављених подручја, „Данас“

Позовите В(ашингтон), или ће Обама непозван доћи код вас

Барак Обама Знате, када год је неко у невољи на овој планети, не зове ни Пекинг, ни Москву, већ Белу кућу. О томе се ради. [...] Наша војска је најсупериорнија у историји ове планете.

Барак Обама, председник САД, у емисији „60 минута“ на ТВ мрежи „Си-Би-Ес“, „Блиц“

Партизанске приче

Братислав Гашић Заставе и други симболи који ће преовлађивати током војне параде биће они који се односе и припадају ослободиоцима Београда у Другом светском рату, а међу њима нема места за четничка обележја и те приче. Четници нису учествовали у ослобађању Београда у Другом светском рату.

Братислав Гашић, министар одбране, поводом војне параде 16. октобра којој ће присуствовати Владимир Путин, „Данас“

Циклус после кога је руска мајка проглашена украјинском маћехом

Никита Михалков Биле су потребне само 23 године да би се подигла поколења која немају представу о томе да су Русија и Украјина некада биле једна земља, да су њихови очеви и дедови ратовали и гинули један уз другог, да је Бандера био фашиста... Одрасло је поколење којем се то више не може објаснити и које је за Русију изгубљено.

Никита Михалков, руски филмски режисер, о сукобима у Украјини, „Око“ РТС-а