Прича нас је одржала

Радојка Николић Увек се сетим једне дивне формулације, нажалост тачне, нашег великог антрополога Јована Цвијића. Рекао је – српски народ више воли да прича него да ради, када већ исприча мисли да је то већ урадио. Дакле, када причамо о проблему, мислимо да смо га решили.

Радојка Николић, економски новинар, „Између два петка“ Радио Београда 1

Ко ли је звао Жељка и Драгана?

Оља Бећковић Замислите пословну понуду СМС-ом у којем пише да ми се нуди 6.000 евра... Претходно ме је [Жељко] Митровић звао телефоном, али се нисам јавила. Буквално 30 секунди после тог његовог СМС-а зову ме из „Информера“! Као из поузданих извора су сазнали да сам добила пословну понуду од власника „Пинка“! Да ли су то заједно седели Митровић и Вучићевић па смишљали акцију, можете да нагађате...

Оља Бећковић, новинар и ТВ водитељ, о забрани „Утиска недеље“ на ТВ Б92, портал „Вести онлајн“

Окорели паразити на дебелом месу

Александар Јовичић Док су окорели криминалци [...] Бранко Ружић - позната тајкунска улизица и подгузна мува Драгана Ђурића, Мирослава Мишковића и осталих - и његов шеф Ивица Дачић налазе у власти, Србија неће лако напредовати или ће напредовати као са теговима на ногама. То је мој лични став.

Александар Јовичић, функционер СНС-а, према „Танјугу“

Радуј се, радуј се, министре (и дете)

Срђан Вербић Шта је мени било најдраже у овом времену - то је што ученици желе да се сликају са мном.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, „Између два петка“ Радио Београда 1

То је мој одговор, а шта је питање?

Срђан Вербић Могућност запошљавања не може да реши министарство, то је проблем свих нас заједно. Ја се искрено надам да ти који се буду враћали из иностранства неће ни тражити место да се запосле, већ да ће доћи да створе [радна] места и запосле неке од нас овде.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, на питање како ће спречити одлазак младих научника, „Између два петка“ Радио Београда 1

Топла јесен у његовом сокаку

Александар Вучић Могу да најавим врућу и добру јесен. Неће бити повећања цене електричне енергије барем у наредних шест месеци, неће бити рестрикција, имаће гаса довољно... Морамо да испуњавамо грађанску дужност и плаћамо рачуне.

Александар Вучић, премијер Србије, „Између два петка“ Радио Београда 1

Влажност Утиска недеље

Бранко Ружић Обузима ме утисак да промена свести и менталитета протоком поприма обрисе духа времена када су се „влажили“ и коаксијални каблови – у време цензуре крајем 1990-их година. Искрено се надам да ме утисак вара.

Бранко Ружић, председник ИО СПС-а, износећи „лични став“ о неемитовању „Утиска недеље“, „Фејсбук“/„Бета“

Адвокатска сиротињо и премијеру си тешка

Александар Вучић Да ли адвокати плаћају порез? Ја мислим да га нису плаћали довољно. Мислим да треба да буде већи. Да ли оволико или онолико, не знам.

Александар Вучић, премијер Србије, о штрајку адвоката, „Између два петка“ Радио Београда 1