Биографија за радно место детета

Срђан Вербић И родитељи имају обавезе у образовном систему - замислите да сте као родитељ послодавац, да ли бисте запослили своје дете?

Срђан Вербић, нови министар просвете, науке и технолошког развоја, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Сви идемо у школу и добри смо ђаци

Срђан Вербић Ученици морају да направе своју листу приоритета - „ја желим то да сазнам“, „ја желим да се тиме бавим“, „ја имам план за будућност, за 10-15 година“, „ја тражим од наставника оно што ми је потребно“. Морамо да имамо школу у којој су деца активна и постављају смислена питања - не она на која и Google може да им одговори.

Срђан Вербић, нови министар просвете, науке и технолошког развоја, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Демонтажа шрафцигера

Синиша Ковачевић Где иде добит из „Меркатора“? Па не иде у Лапово и Лесковац - него у Љубљану. Где иде добит из немачких фирми? Па у Немачку. Исплати се 300 евра плате, сав вишак профита иде тамо. Сутра, када се синдикалном организацијом српска плата подигне на 400 евра, те ће се фабрика са два шрафцигера демонтирати и пренети у Молдавију.

Синиша Ковачевић, драмски писац, „Танјуг“

Косовске слободе подразумевају и српске неслободе

Драгољуб Жарковић Пред изборе, када је говор груб и ригидан, редакција је направила мали пројекат за четири трибине - да се јавни говор релаксира. Обратили смо се јавним личностима и институцијама, укључујући и стране. Сви су рекли да је идеја генијална, али да ће да је подрже после избора. Западне владе гледају само да Косово добије потпуну независност. То им је приоритет у односу на медијске слободе и економски стандард овде.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, о „страном фактору“ који је „на страни Александра Вучића“, „Један на један“ РТВ-а

Вођа се поново рађа (помозимо му да преживи)

Драгољуб Жарковић Он верује да у српској политичкој култури боље успева вођа него институционално решавање. Ја бих Вучићу помогао, само кад бих знао како, јер се налази у немогућој позицији - из лошег треба да уђе у лошије, да би једног дана било боље. То је готово немогућ политички преврат, а да га преживи.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Један на један“ РТВ-а

Вођа се поново рађа (стрпљен-спасен)

Драгољуб Жарковић Вучић је саопштио јавности да није спавао две ноћи да би ујутру у 5:20 завршио експозе. Дакле, док ви спавате - ја мислим и радим. Цео дан човек није ишао у тоалет, то је вођа - има јаку бешику, показује отпорност и упорност. [...] Хоће себе да представи као човека који никада не иде у WC, живи скромно, не краде и ради од 4:00 ујутро.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Један на један“ РТВ-а

Нећу да будем (П)ПВ у дотираном немачком филму

Синиша Ковачевић Нисам човек који ће до те мере некритички качити слике Хелмута Кола, Герхарда Шредера и Ангеле Меркел по зиду, јер ми то не дају они мртви Срби из Мачве из Првог светског рата; не дају му дедови, прадедови, они који су били у Јајинцима, у Јасеновцу, они који су бомбардовани 6. априла.

Синиша Ковачевић, драмски писац, истичући да је фасциниран „неким другим Немцима“ као што су Гете и Шилер, „Танјуг“

Свој омиљени писац

Драгољуб Жарковић Кад хоћу нешто добро да прочитам, седнем и напишем - па онда читам.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Један на један“ РТВ-а

Видиш свадбу, не видиш вест (играј као Путин)

Драгољуб Жарковић Када се председник Владе, тада ППВ, оженио - нико није хтео то да објави, а знам да су неки главни уредници били и на свадби. Нико није проценио да је то вест од јавног значаја. Или је овде нека цензорска рука наложила, или су проценили да се то Вучићу не би допало. Када се Путин разводио са Људмилом, он је одржао конференцију за штампу.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, о (ауто)цензури у медијима, „Један на један“ РТВ-а

Шио ми га Трајко

Драган Ђилас Шијем своја одела код кројача Трајка већ 10 година и коштају 200 евра. Погледајте да ли политичари могу да купе одела која носе, да ли могу да летују где летују, да живе у становима у којима живе... и онда схватите да ми живимо у свету демагогије и неистина. Одатле креће корупција која се шири на цело друштво.

Драган Ђилас, председник Демократске странке, „Блиц“

Доктори за владе

Весна Пешић Прва влада Дачића и Вучића је направила доста значајан продор према ЕУ. Ова друга влада је направљена у Москви. Формула „и ЕУ и Русија“ је иста као Тадићева „и Косово и ЕУ“. Руси су сада поставили министра спољних послова, јер није само Вучић био у Москви, него обојица на оном чувеном лекарском прегледу.

Весна Пешић, социолог, о новој Влади Србије, „Радио Слободна Европа“

Лек за левицу није још пронађен (фанатична скепса)

Синиша Ковачевић Српска отаџбинска странка ће бити стављена на располагање располућеном бирачком телу између еврофанатизма и евроскепсе. Србији недостаје нешто што је кохезиони фактор у домену нечега што представља просвећену десницу. Десница, ако није просвећена, онда је талог; левица је талог увек.

Синиша Ковачевић, драмски писац, о оснивању нове странке, „Танјуг“

Љубав (према отаџбини) и мода

Синиша Ковачевић Не може се негирати да тегет одело, бечки валцер и љубав према отаџбини никад не излазе из моде. Мање рачунамо на бечки валцер и на тегет одела, а рачунамо на ту љубав према отаџбини, која је нашем народу до те мере иманентна, присна, припадајућа као и сви мањински ентитети који имају српска држављанства и српске пасоше.

Синиша Ковачевић, драмски писац, најављујући оснивање Српске отаџбинске странке, „Танјуг“

Предизборни преврат

Жељко Митровић Оно што ме је заболело јесте то што се цела завера спремала и одвијала док смо ми били концентрисани на изборе. [...] Мени је Сале Поповић лични пријатељ, а „Гранд“ ми је лични непријатељ. Сале је велики радник, озбиљан радохолик, и ја то веома поштујем и ценим код њега, за разлику од осталих, 'ајде да кажем, старих шерхолдера „Гранда“.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, о прекиду дугогодишње сарадње с „Грандом“, „pulsonline.rs“

Вулина за директора (Пореске управе)

Александар Вулин Од којих је то пара супруг Секе Алексић купио и поклонио својој драгој за рођендан ауто вредан 100.000 евра? Драго ми је што има још таквих момака, који тако могу да обрадују своју девојку, али њега много више занима да ли је исти тај дародавац платио и порез на поклон како закон прописује?

Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, изјава после које је Пореска управа испитала случај, „Политика“

Интернет хигијена

Срђан Вербић Треба да причамо о електронским уџбеницима или о отвореним уџбеницима који ће моћи да се прилагођавају. Интернет имамо скоро свугде. Рекао бих да је Интернет јефтинији од тоалета и зашто га не бисмо користили.

Срђан Вербић, нови министар просвете, науке и технолошког развоја, „Кажипрст“ на ТВ Б92