Билдовање Путиновог тела (и ума)

Јелена Милић Тај Џорџ Буш [Млађи] нас је завио у црно због садашње моћи Русије – ако тако може да се каже. Јер, садашња руска економска моћ формирала се управо тада када је кренуо други рат у Ираку [2003] и када је цена енергената скочила, па је Путин добио мишиће које сада превише користи.

Јелена Милић, директор Центра за евроатлантске студије, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Сви у напад

Лазар Крстић Србији је потребан конкретан план за спровођење реформи, у којем ће свачија улога бити прецизно дефинисана. Србија је до сада функционисала играјући одбрану и дошло је време да се крене у напад.

Лазар Крстић, министар финансија у техничкој Влади Србије, током посете Бриселу, „Танјуг“

Мала је ово земља колики су они лопови

Мирослав Лазански Док су домаћи тајкуни овде пљачкали, Запад је „мудро“ ћутао. Проблем Србије није што су неки лопови у затвору, већ зато што нису сви лопови у затвору.

Мирослав Лазански, новинар и војно-политички коментатор „Политике“, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Плаћени(чки) доручак и ручак, а можда и вечера

Соња Бисерко Цела Србија је страни плаћеник, јер се буџет Србије пуни из Европске уније. О томе се не говори.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора за људска права у Србији, о квалификацији „страни плаћеник“, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Владимир Владимирович није Немац (и нема бркове)

Ангела Меркел Путин и Хитлер се не смеју поредити. Ја анексију Крима посматрам као случај за себе, иако се јасно ради о кршењу међународног права.

Ангела Меркел, канцелар Немачке, на изјаву Волфганга Шојблеа који је упоредио Путина са Хитлером, „Прес“

Токсин(и) за интерну употребу

Горан Јешић Ми смо тровали своју децу годину и по дана. Квалитетно млеко је ишло у извоз, а млеко које није било по стандардима је остало на нашем тржишту. Када сам се ја пре годину и по дана појавио на Б92 да причам о овоме, из „Имлека“ су два дана раније претили телевизији да ће им отказати рекламу.

Горан Јешић, секретар за пољопривреду АП Војводине, о враћању нивоа афлатоксина у млеку на 0,05 грама по литру, „Један на један“ РТВ-а

Мала велика земља

Лоран Фабијус Ако Британије не буде пуноправна чланица ЕУ, то неће бити Велика Британија – већ Мала Британија.

Лоран Фабијус, министар иностраних послова Француске, „Танјуг“

Ми само желимо да мислите као ми

Мајкл Кирби Година 1999. се десила и то не може да се промени. На Србији је да схвати и одлучи какве односе жели са нама. Сматрам да би требало да имамо у виду целокупне односе, а не само шта се догодило пре 15 година. [...] Сматрам и да ће Србија у случају украјинске кризе рећи да [...] напад на суседе једноставно није добра идеја.

Мајкл Кирби, амерички амбасадор, „Таласање – шетња“ Радио Београда 1

Сам свој кројач

Срђан Миливојевић Остаћу члан ДС, али ћу се бавити приватним послом. Зарађиваћу много више, имаћу радно време, нећу плаћати солидарни порез и полагати рачуне о имовини. Много ћу више ја недостајати парламенту него он мени.

Срђан Миливојевић, бивши посланик Демократске странке, „Блиц“

Претприправнички стаж

Дејан Михајлов Још немам јасно решење чиме ћу се бавити, с обзиром на то да ДСС више није парламентарна странка. Породица и ја морамо од нечега да живимо. Мораћу да нађем неко решење, али још не знам која ће то област бити.

Дејан Михајлов, директор Демократске странке Србије, „Блиц“