Време када поп и учитељ није могао да буде свако

Милан Кнежевић Лаза Пачу је био најбољи министар финансија; стално је понављао фразу: „Немам! Када ме убеде да имам, не дам“! Министар финансија мора да буде политичка громада која управља заједничким именитељем једне државе који се зове – буџет.

Милан Кнежевић, привредник и потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, „Наш гост“ на ТВ ГЕМ

Обећана земља за приправнике

Милан Кнежевић Господин Крстић је очигледно дошао овде да одради приправнички стаж, односно биће забележен као први министар-приправник у историји неке државе. Ја (готово) не видех младог а искусног, а још ређе видех младог а мудрог. Искуство је провера ваших интелектуалних, метафизичких и образовних знања. Не можете имати искуства ако нисте прошли кроз време и ако вас то време не коригује.

Милан Кнежевић, привредник и потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, о министру финансија Лазару Крстићу, „Наш гост“ на ТВ ГЕМ

Прљави веш (не) остаје овде

Мирослав Мишковић Не желим да своју Србију тужим суду у Стразбуру, да се не би износио прљав веш из земље. Али на то ћу бити приморан, ако суд не промени ту своју одлуку.

Мирослав Мишковић, власник и председник „Делта холдинга“, после одбијања Специјалног суда да му трајно врати пасош, „Танјуг“