У кориди са овновима

Млађан Динкић "Бој се овна, бој се говна, кад ћеш живети?" То је историјска ситуација у којој су се налазили разни људи који су мењали свет.

Млађан Динкић, председник УРС-а, цитирајући Мешу Селимовића на питање да ли се плаши хапшења због Националне штедионице, "Блиц"

Виша политичка интелигенција (чак и од Динкићеве и Вучићеве)

Млађан Динкић Вучићева грешка је исувише маркетинга. Све се враћа на његова леђа, што је Дачић и хтео када је предложио да УРС не буде у Влади. Дачић је невероватно интелигентан политичар. Успео је да преигра и Тадића, и Коштуницу, и Вучића, и мене.

Млађан Динкић, председник УРС-а, "Блиц"

Брзе кинеске пруге Србије

Ивица Дачић Када сам најавио модернизацију пруге Београд-Будимпешта, био сам на насловној страни неких новина у свемирској униформи, као да причам научну фантастику. Заиста бих волео да достигнемо високе брзине, поставимо себи високотехнолошке циљеве и научну фантастику претворимо у реалност.

Ивица Дачић, премијер и министар унутрашњих послова Србије, о потенцијалној кинеској инвестицији, "Таласање - пусти причу" Радио Београда 1

Никад робом, никад издајником, никад лудим

Милан Бачевић Тражите, нећети ми нећи мрљу - јер живим живот честитог човека. "Ја нисам издајник" је леп наслов. Да ли је то мене неко прозвао издајником да ви из "Блица" знате, а да ја не знам? Ако треба да будем жртва због "Јужног тока", прихватам то. Нисам луд човек, а ни ви из "Блица" нисте ти који треба да процењују моје стање.

Милан Бачевић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања, на оптужбе да члан Владе ради против Србије, Б92/"Блиц"

Конзумира се, а не пије се

Милан Бачевић Ни у лудилу не бих изјавио да је никл исто што и вода. Рекао сам да истраживање никла није штетно, јер се никл истражује као вода.

Милан Бачевић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања, о истраживању никла у Србији, "Блиц"