Толерантни и паметни

Слободан Милошевић Београд је толерантан али није глуп, глупошћу неког другог објављен је документ који је требало да буде резултат разговора који је тек требало да се води.

Слободан Милошевић, председник СРЈ, у писму Ведрину и Куку

Толерантни и паметни

Вук Обрадовић Када би искључили тон на телевизији у тренутку када се на екрану појаве председник Србије Милан Милутиновић и шефови француске и британске дипломатија Ибер Ведрин и Робин Кук, човек би помислио да Милутиновић, разбарушен, у осмеху, пун оптимизма, представља САД или Немачку, а да Ведрин и Кук, забринути и смркнути, долазе из наше земље.

Вук Обрадовић, председник Социјалдемократије, Радио "Б92"

У милионима?

Ивица Дачић Схватили су да овде у петој колони једва да их има пет.

Ивица Дачић, портпарол СПС-а, "Бета"

Косовски циклус

Вук Драшковић Онај ко мисли да се позове на Лазара, над мртвим Косовом, не сме преживети губитак Косова, јер га ни Лазар није преживео.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Бета"

Косовски циклус

Ненад Чанак Без републике Војводине Косово апсолутно излази из Србије.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, "Данас"

Вера и невера

Изјаве.нет Од речи до речи бих поверовала г. Шешељу да је одбранио свој родни град, а ми бисмо се већ овде снашли.

Милена Андрић, једини посланик ДА, у Скупштини Србије

Игра која живот значи

Стојан Церовић Српски преговарачи бране Косово у Паризу једнако као и у Рамбујеу, а албански нису издржали притисак, сломили су се, испрепадали, капитулирали и пристали на западни диктат. Остало је да се игра можда још мало, али редослед на табели већ је јасан. Срби побеђују, Запад заузима друго место, а Албанци су последњи.

Стојан Церовић, коментатор, "Данас"

Трећи српски рат

Славко Ћурувија Трећи рат који ја очекујем, ако се то може назвати ратом, то је, ако се настави ово што је почело - рат Милошевића и Мире Марковић против сопственог народа. Ако треба и за Дедиње.

Славко Ћурувија, власник "Дневног телеграфа", "Прес претрес"

Преотвореност

Изјаве.нет Упркос свему, наше границе су толико отворене да се догађа да поред робе улазе и оружје и страни диверзанти, на шта ми морамо да одговоримо заштитом народа.

Мирјана Драгаш, заменица савезног министра за рад, здравство и социјалну политику, "Дневни телеграф"

У се и у туђе кљусе

Александар Тијанић Али, главно наравоученије је оно што ме заправо једино интересује, будући да видимо да је Косово отишло онако како је отишао Книн, а то је: зашто се Србији и Балкану не исплати кооперативност, проевропска оријентација и сарадња са странцима?

Александар Тијанић, новинар, "Прес претрес"

Подршка без задршке

Изјаве.нет Подржаће нас Руси и Белоруси? Хоће, што рекао чика-Лењин, 'као што конопац подржава обешеног '.

Никола Бурзан, колумниста, "Данас"

Само да је Тачи мало нижи...

Изјаве.нет Вођа албанских терориста Тачи јесте висок и витак, шармантан баш као и црногорски председник, али није ваљда то једини разлог да госпођа Олбрајт буде толико пристрасна и да због висине терористе Тачија читав један народ прегази.

Милан Лазаревић, новинар "Борбе"

Они који су смели да бију

Богдан Кецман Жалостан сам и над чињеницом да док млади људи гину, опроштај од њих врше људи из службе јавне безбедности који су 24. априла 1987. године тукли српски народ у Косову Пољу приликом посете Слободана Милошевића.

Богдан Кецман, председник Удружења косовских Срба "Божур" и директор "Југопетрола" Приштина, "Данас"

Нема кризе када су отворени хоризонти

Велимир Бата Живојиновић Данас су хоризонти отворени свима. СПО је на релативној власти. То је сад наше национално јединство, што је права и велика ствар. Филм 'Нож' је могао бити снимљен и пре пет година. Зашто да не? Али, тада је била општа криза, и материјална и политичка.

Велимир Бата Живојиновић, глумац и члан СПС-а, "Блиц"

Љиљана образ белеше

Љиљана Благојевић Вама и Вашим цењеним новинама желим сваку срећу, успех и повећање тиража, али и повећање одговорности када је одбрана нечијег дигнитета у питању.

Љиљана Благојевић, београдски секретар за културу, у писму уреднику листа "Данас"

Брзо стечено поверење

Изјаве.нет Нисам могао да пронађем посао у струци, па сам морао да се запослим на живинарској фарми у близини Вићенце. Газда је брзо стекао поверење, па ме ноћу оставља самог да бих будио ћурке. Не разумете? Па, идем редом и лупам им чврге да не би спавале, јер кад спавају праве губитак - не могу да једу, ни да се тове.

млади инжењер из Лебана, о својој емиграцији, "Данас"

Весела нас песма одржала

Светлана Ражнатовић А сад нешто весело - 'Кад би био рањен'.

Светлана Ражнатовић, фолк певачица, на додели "Оскара популарности", "Глас јавности"

Весела нас песма одржала

Бојана Маљевић У Београду има пуно лепих жена, али су све некако на исти калуп. То је вероватно због ове музике која се масовно слуша. Тај ментални склоп утиче на спољашњост.

Бојана Маљевић, глумица, "Блиц"