Закон Соњине акције и реакционарне реакције

Соња Бисерко Нисмо само ми криви што су се појавили десничари. Крива је и конзервативна струја, која је дошла на власт и наметнула свој модел. Реформе су заустављене, а Србија се окренула крајњем конзервативизму, који је у супротности са савременим европским токовима.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, на тезу да се омладина сама организовала и почела да формира организације које би показале да се млади не слажу с њом и Наташом Кандић, "Вечерње нвоости"

Чешка дипломатија

Милош Земан Повукао бих чак и отправника послова који је тамо, а камоли да шаљем амбасадора. Сматрам да је Косово терористички режим који финансирају нарко-мафије.

Милош Земан, новоизабрани председник Чешке, изјава у предизборној кампањи агенцији ЧТК, "Бета"

Вишеградска хроника

Емир Кустурица У Вишеграду се води борба између цивилизације и антицивилизације. Ово друго заступа општинска власт, функционери СДС, чија су највећа културна дела џип "мицубиши" на плин и певачица Стоја. Данима воде медијску хајку против мене. [...] Схватио сам да хоће да ме отерају из Андрићграда и да они ујашу на белом коњу. Интерес им је новац.

Емир Кустурица, филмски режисер, поводом неспоразума са локалним властима око пословања Андрићграда, "Блиц"

Играј као Хашим

Горан Кнежевић [Бојан] Пајтић све више звучи као Тачи. Републичка влада једнако брине о свим својим грађанима и укупним економским интересима државе, а тиме и Војводине. Проблем је у томе што Покрајинска влада Војводину очигледно не доживљава као део Србије.

Горан Кнежевић, министар пољопривреде, око улагања фонда "Ал Дахра" из УАЕ у Војводини, "Блиц"

Владај као Хашим

Јакуп Краснићи Они [чланови партије], према [Тачију], треба да говоре оно што мисли шеф, или да ћуте, јер шеф мисли у име свих и за све, шеф све зна и одлучује о свему. То је учинило да он буде проглашен последњим свецем нашег света, што се не догађа нигде у демократском свету.

Јакуп Краснићи, председник "косовске скупштине" и генерални секретар Демократске партије Косова (ДПК), о Тачију као једином кадндидату за председника ДПК, РТС

Краљ у Обамином краљевству

Џозеф Бајден Поносан сам што сам председник САД.

Џозеф Бајден, потпредседник САД, лапсус на инаугурационом балу у Ајови, "Између два петка" Радио Београда 1

Годинама зборим, али ме нико не слуша

Ивица Дачић Косово је покушај стварања једне лажне државе. Ја сам одавно говорио да треба преговарати са Албанијом.

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова и премијер Србије, "Између два петка" Радио Београда 1

Наставићемо дијалог и уколико буде прекинут

Ивица Дачић Јадна би то земља била када би безбедносна ситуација зависила од једног споменика. [...] Амбасадори су били код мене и рекли - унутрашње питање и нека буде све по закону. И шта сад? [...] Нека [Приштина] прекине дијалог, ако тако мисли - Србија ће наставити дијалог и немамо разлог за његов прекид.

Ивица Дачић, премијер Србије, о уклањању прешевског споменика "борцима ОВПБМ" и најави из Приштине да ће дијалог бити прекинут, "Између два петка", РБ1

Монте Вреоци

Зорана Михајловић Ту у непостојећим приоритетима налази се кућа господина [Кенета] Саватијевића и за њу је авансно исплаћена експропријација од 1,2 милиона евра, док је кућа процењена на 3,6 милиона евра. Питање за вештаке - јесу ли Вреоци Монте Карло?

Зорана Михајловић, министар енергетике, о исплаћеним експропријацијама за копове "Колубаре", "Између два петка" Радио Београда 1