Нећемо изгубити битку јер се нећемо борити

Ивица Дачић Немојте да ме подсећате на анегдоту - када је СССР упао у Чехословачку 1968. године, месни комитет партије из околине Даниловграда је закључио да Руси одмах морају да се повуку из Чехословачке. Онда је неко устао и питао шта ће бити ако се Руси не повуку. Секретар партијске организације му је одговорио - одмах ћемо да закажемо други састанак. [...] Позивам све да не почињемо битке које не можемо да добијемо.

Ивица Дачић, премијер Србије, о преговорима са Приштином, ТВ Б92

Корачамо да бисмо остали у месту

Ивица Дачић Србија ће 2013. бити спремна за разговор о трајном решењу за Косово и Метохију. [...] Многи људи, чак и неки из владе, не разумеју ситуацију у којој се налазимо. Ми сада само предузимамо оне кораке на које се претходна влада обавезала да би Србија добила статус кандидата. Са становишта ЕУ то није напредак.

Ивица Дачић, премијер Србије, о преговорима са Приштином, ТВ Б92

Не тргујемо већ се скупо продајемо

Маја Гојковић Ништа ми не значи то што је СНС на власти, јер ја нећу улазити у извршну власт. Има оних који су политички трговци па иду на то, али ја нисам политички трговац и то је показало моје понашање. Нисмо се раније укључили јер смо били мала партија која је тек настала и која је била свежа.

Маја Гојковић, нови члан Председништва СНС, на питање зашто се Народна партија није прикључила напредњацима раније, "Кажипрст" на ТВ Б92