Ако неко мора да се рукује, нека то буде Ивица

Томислав Николић Предложићу да премијер Ивица Дачић води преговоре са косовским Албанцима. [...] Могуће је да ће онај ко буде водио преговоре морати да се рукује са Тачијем.

Томислав Николић, председник Србије, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Зна он унапред

Томислав Николић Да "Парада поноса" није забрањена, ја бих био на њеном челу, али је Влада Србије проценила да би, у случају одржавања ове манифестације, безбедност Београда била озбиљно угрожена. [...] Следеће године влада неће моћи да, под изговором да је угрожена безбедност, забрани њено одржавање.

Томислав Николић, председник Србије, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Томина буна

Томислав Николић Све се у мени буни против тога да албански цариник буде на прелазу на Јарињу, а биће. Све се у мени буни да се сви грађани обрате Приштини да би добили возачку дозволу, а биће тако. Албанци ће водити катастарске књиге [...], а прихватили смо и да нострификујемо све дипломе из Приштине, иако не знамо по којим су програмима стечене. [...] Сваки даљи договор ће бити јако пажљиво разматран.

Томислав Николић, председник Србије, понављајући да ће Србија поштовати договоре претходне власти постигнуте у Бриселу а у вези КиМ, "Утисак недеље"

Интеграциона константа (оних који одлазе)

Томислав Николић Да сам премијер, [Александар] Тијанић би био смењен, али на нову владу не могу тако да утичем. Постоји време кад свако треба да се склони са неке позиције. Тијанић то није схватио. Сви они којима је Тијанић помагао да остану на власти су отишли, једино није отишао он. Сутра ћу да добијем још једно отворено писмо [од њега]. -

Томислав Николић, председник Србије, наводећи да још није добио позив за гостовање на РТС-у "иако је пуно радио", "Утисак недеље" на ТВ Б92

Као да је било данас

Томислав Николић Сада старим и сећам се свега што сам о томе говорио, а и шта о томе мислим. [...] Тешко се то калеми на ову нашу биљку.

Томислав Николић, председник Србије, о "Паради поноса", "Утисак недеље"