Дневна доза 398 06. март 2012.

Ђилас отворио очи Белгијанцу

Драган Ђилас Хвала Вам на писму којим сте нам "отворили очи". Из Вашег искуства градоначелника града од 12.000 становника, колико има једно мање насеље у Београду, сигурно сте у позицији да разумете и сагледате потребе 1,7 милиона становника, од којих су неколико десетина хиљада припадници ромске националне мањине [...] Град Београд је, након Вашег писма, спровео анкету међу припадницима ромске популације према којој се 76% њих изјаснило да би одмах отишло да живи у Белгију, док је преосталих 24% изјавило да би радо посетило Белгију, како би се на лицу места уверили у квалитет живота. Уколико сте у могућности да примите неке од ових људи, ми ћемо им организовати превоз. У случају да се неко од њих упути у Ларне у сопственој организацији, молим Вас да ме о томе обавестите.

Драган Ђилас, градоначелник Београда, писмo градоначелнику белгијског Ларнеа Игнасу Де Бердемакеру, који је изразио забринутост за положај Рома у Београду, "Телеграф"
blog comments powered by Disqus Правила коментарисања (прикажи)
Молимо вас да се у коментарима држите теме изјаве. Коментари регистрованих корисника (Disqus, Facebook, Twitter, Google, OpenId, Yahoo) објављују се одмах, а анонимни коментари и они који садрже линкове на друге сајтове морају бити одобрени. "Изјаве.нет" задржавају право да обришу коментаре регистрованих корисника или не објаве анонимне коментаре који садрже неумесне осврте на личност, приватан живот, увреде, претње, било какву нетрпељивост или садржај који није у складу са законом, као и оне с линковима који не представљају допринос дискусији. Коментаре писане СВИМ ВЕЛИКИМ СЛОВИМА не објављујемо или пребацујемо у сва мала слова. "Изјаве.нет" не одговарају за ставове коментатора, али уједно позивају на толеранцију и уважавање Другог и Другачијег. Молимо вас да ваши коментари не буду предуги и сматра се да сте остављањем коментара прихватили горња правила. Ако је коментар у сагласности с правилима, биће објављен онако како сте га написали (без брисања и/или дописивања речи). Модераторима се можете обратити на redakcija@izjave.net.