Уручење изручења

Владимир Божовић Он је поднео и захтев за српско држављанство 2008. године, али није био среће, као фудбалер Клео или манекенка Андријана Лима, да им министар Дачић на ноге, у кабинету, за пет дана уручи српско држављанство. Да је Божидар Вучуревић, часни Србин из Херцеговине, имао ту срећу, он би данас имао српско држављанство и ми не бисмо стрепели за његов живот и његово евентуално изручење. Његово изручење Хрватској била би сигурна смрт.

Владимир Божовић, адвокат Божидара Вучуревића, о екстрадиционом притвору за бившег председника општине Требиње, конференција за новинаре Српске напредне странке, сајт СНС-а

Берлускони за (неапсолутне) почетнице

Кијара Данезе После ко зна ког непристојног вица, Берлускони тражи да се донесе једна мала статуа, човечуљак који има велики пенис. Статуа је величине боце од пола литра воде а пенис је несразмерно велик. Берлускони даје да статуа кружи међу девојкама. Тражи од њих да љубе пенис статуе... Такође је приносе откривеним грудима. Сви се смеју... У једном моменту председник [Берлускони], видно задовољан, пита: "Да ли сте спремне за бунга бунга?" Девојке у хору вриште: "Даааа"!

Кијара Данезе, осамнаестогодишња учесница вечери у вили италијанског премијера Силвија Берлусконија, сведочи пред судијом шта је у ствари "бунга бунга", назив који је Берлускони преузео од Гадафија а сада је у Италији постао синоним за оргије, "La Repubblica"

Огрезао у гандизам

Томислав Николић Дозволите да покажемо да има људи који су спремни да за своју земљу ураде оно што је урадио Ганди. Колико год да су огрезли у власт, морају да се понашају као разумни људи. [...] Шта је могло да се преговара са Гандијем – да устане и оде?! Да ли је било могуће да му неко каже да устане и оде?

Томислав Николић, председник СНС-а, о митингу 16. априла, "Кажипрст" Радија "Б92"

И Бог одобри нагодбу са (кафанском) певачицом

Велимир Илић Ако је требало нешто да се пресуди – пресудити одавно, ако не – онда је [Светлану Ражнатовић] ослободити, и ово је застарело, као и Сартид и многи други поступци.

Велимир Илић, председник НС-а, о нагодби фолк певачице са Тужилаштвом, РТС