Девети живот је заправо био десети (цензуса тога да није)

Млађан Динкић Резултати су испод очекивања и неко способнији би требало да води странку. Успевали смо 12 година, сада нисмо и време је да ме неко замени. Честитам Српској напредној странци и њеном лидеру Александру Вучићу убедљиву и никад виђену победу.

Млађан Динкић, председник УРС, о неиспуњавању цензуса на ванредним парламентарним изборима, ТВ Б92

Увек Србија, никад ДС

Драган Ђилас Много је важније да буде добро Србији, а не Демократској странци – такву смо политику увек водили. Огромне проблеме Србије, која се „гаси“ и нема никакве развојне визије, сада ће решавати највећа странка [СНС]. Само се надам да следећих година неће за све лоше што се дешава оптуживати оне који су били на власти пре много, много година.

Драган Ђилас, председник ДС-а, о резултатима ванредних парламентарних избора, ТВ Б92

Западна страна деведесетих

Војислав Коштуница Политичка мапа у Србији несумњиво се променила и подсећа на деведесете, са изузетком тога да су два главна актера променила места и то уз свесрдну помоћ западних сила. Ова власт је допринела даљем пропадању Србије, а сигуран сам да ће је сада са овом већином уништити. Борићемо се да воља већине да не прерасте у тиранију већине.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, о лошим резултатима на ванредним парламентарним изборима и коалицији СНС-СПС, ТВ Б92

Цензус добија ко прескочи Цесид

Изјаве.нет ДС и НДС се држе око Цесида...

Ивана Константиновић, водитељ Б92, обраћајући се директору Цесида Зорану Лучићу и мислећи на цензус, ТВ Б92

Опело за једну политичку каријеру

Чедомир Јовановић Ово што се десило данас може представљати изненађење само за људе који не знају у каквој Србији живе.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП, о неиспуњавању цензуса ЛДП и успеху СНС на ванредним парламентарним изборима, ТВ Б92

Погрешни савети доктора (за проценте)

Александар Вучић Када сам видео да се на почетку кампање наши „бројеви“ спуштају, а противнички расту, поводом солидарног пореза – изашао сам пред јавност и рекао супротно од онога што су ми говорили страни саветници. На крају су бирачи ценили поштење и искреност.

Александар Вучић, председник СНС, о успеху коалиције око СНС (48,4% гласова) на ванредним парламентарним изборима, РТС

Отац на службеном задатку

Александар Вучић Желим да се захвалим људима у Србији. Они не могу да виде на мени колико ми све ово значи. Иако ретко говорим о личном моменту, једнога дана ће моја деца моћи с поносом да кажу да је њихов отац некада успео. Али, то ће бити ситница у односу на то ако буду могли да кажу да је њихов отац спровео успешне реформе, макар изгубио следеће изборе.

Александар Вучић, председник СНС, о успеху коалиције око СНС (48,4% гласова) на ванредним парламентарним изборима, РТС