Ваш глас за Србију по Вучићевој мери

Небојша Стефановић Волео бих да грађани својим изласком на биралишта омогуће лидеру Српске напредне странке Александру Вучићу да има неометану могућност да сам одлучује о томе како жели да Србија изгледа.

Небојша Стефановић, потпредседник СНС-а, „Танјуг“/„РТВ”

Да нам Авала не буде сама

Војислав Коштуница Нешто пред поноћ 29. априла 1999. НАТО је срушио Авалски торањ, и Авала је тада остала сама. Показало се да Србија гради, а ЕУ и НАТО руше; али и да је градитељска моћ већа од рушитељске. Неких годину дана пошто сам постао председник Владе Србије, одлучио сам да Авалски торањ треба обновити. Он је симбол Београда, слободе и политичке неутралности Србије.

Војислав Коштуница, председник ДСС, испред Авалског торња, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Из икса у Ивицу (Дачића)

Ивица Дачић И поред кампања који се против мене воде свих ових година, идемо ка милион гласова. За то неко треба да ми ода признање. У нашим градовима раде само полиција, пошта и кладионице. Видео сам да нам „дају“ 13 посто. Тешка је економска ситуација, да помогнем народу – кладите се на мене, сигурно ћете добити. Кладионичарски речено, то вам је „сигурица“.

Ивица Дачић, председник СПС и лидер коалиције СПС-ПУПС-ЈС, „Око“ РТС-а

Геније, делија и гробар

Александар Вучић Тражим да освојимо више од свих осталих заједно. Играм као Савићевић и Мијатовић. Идем право на гол. Не враћам лопту голману са 30 метара.

Александар Вучић, председник СНС, „Вечерње новости“

Лечење јабуком на дан

Сузана Грубјешић Ми деци нудимо домаћу, здраву јабуку. Неки се томе подсмехују, али боље је деци дати здраву јабуку него правити пљескавице од цркотина и продавати око школа. Размислите од томе.

Сузана Грубјешић, кандидат за градоначелника Београда испред УРС, о јабуци као заштитном знаку странке у кампањи, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Политички говор који може да (вас) нахрани

Млађан Динкић Има много бољих политичара од мене, који држе боље говоре. Можда речима не могу да вас засеним, али могу да помогнем да се људи запосле, да се изграде фабрике и да пољопривредници имају више. А други нека држе говоре.

Млађан Динкић, председник УРС, „Шта радите, бре?“ РТС-а

(Категорија) атомски мрав

Ивица Дачић Сви они на нас из СПС и СНС гледају као на грађане другог реда. Мисле да су неки надљуди, а ми неспособни. Сигуран сам да не могу да се накају што нас нису све побили 5. октобра. [...] Тадић, Ђилас, Јовановић и Динкић су сада мува или папир категорија, а ја сам супертешка.

Ивица Дачић, председник СПС и премијер у техничком мандату, „Курир“

Боље да умремо (од кредита), него да нам се нешто деси

Драган Ђилас Како рече млађани Крстић – да нисмо узели зајам од УАЕ, морали бисмо да се задужимо. То је генијална реченица министра финансија.

Драган Ђилас, председник Демократске странке, предизборни панел „Блица“

И Ивица може бити мета (сарказма)

Борис Тадић Каква сте Ви тешка жртва, господине Дачићу. Сви ми жалимо што сте били мета у овој предизборној кампањи.

Борис Тадић, лидер Нове демократске странке, у реплици председнику СПС-а, предизборни панел „Блица“